Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

243

Lipsă de inspiraţie: „Slatina, casa noastră”, la Atelierul Intercultural „Victoria”
S-au terminat lucrările la fostul Cinema „Victoria”, clădirea a fost reabilitată în cadrul unui proiect cu fonduri de la Guvernul Norvegiei, cu o valoare de 7,5 milioane de lei, majoritatea banilor reprezentând finanţare nerambursabilă, contribuţia municipalităţii în cadrul proiectului fiind de aproximativ 324.000 de lei. Pentru a marca redeschidere în haine noi, municipalitatea va organiza o serie de evenimente inaugurale, în perioada 16-20 august 2016, după cum urmează: în prima zi se va desfăşura o expoziţie de fotografie veche, intitulată „Slatina, casa noastră”, slogan folosit de fostul primar Minel Prina, cel pe al cărui mandat a luat naştere proiectul; în cea de-a doua zi este programat un spectacol de muzică lăutărească; în cea de-a treia zi va fi programat un workshop pe teme de cooperare internaţională şi multi-culturalitate; în a patra zi, municipalitatea a programat un spectacol de teatru, iar în ultima zi se va organiza un bal tematic, cu titlul „România, în perioada interbelică”, acţiune care va succeda proiecţia unui film mut. Lipsa de inspiraţie privind alegerea titlului expoziţiei nu are nicio scuză, atât timp cât există multe gândiri în primărie şi un câmp larg de titluri: „Slatina, instantanee din trecut”, „Slatina de ieri” sau „Slatina, poveşti din trecut” etc.

Datoriile sinucid!
Datoriile, pe care un bărbat şi le-a făcut, l-au determinat pe acesta să ia decizie radicală: să îşi dea foc în plină stradă, lângă nişte tomberoane. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, din satul Şuica, oraşul Scorniceşti, şi-a dat foc în dimineaţa zilei de vineri 15 iulie a.c. Acesta a suferit arsuri grave, de gradul I şi II, pe aproape 90% din suprafaţa corpului. Omul a mai avut o tentativă de suicid, la începutul lunii. Atunci, acesta a încercat să-şi ia viaţa prin înghiţirea unui pumn de medicamente. Bărbatul a fost adus la Slatina, unde s-a luat decizia ca acesta să fie transportat la Bucureşti. Bărbatul se află la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, acolo unde este ţinut în viaţă de aparate, deoarece starea sa este critică. Dacă va scăpa cu viaţă şi de această dată, omul trebuie să înţeleagă că, după două sinucideri ratate, este bine să te laşi de acest „sport” şi să lupţi în continuare cu viaţa. Aşa cum e ea.

Domnu’ primar, puţină viteză! Pe Libertăţii!
Imediat după ce a ieşit primar în Slatina, Emil Moţ a înţeles glasul cetăţii. A dispus ridicarea chioşcului de pe trotuarul din faţă, de la Fântâna Speranţei, anticipând o stare generală de nemulţumire şi revoltă civică. Numai că, edilul mai trebuie să vadă şi alte lucruri, tot cu o asemenea încărcătură! Care înseamnă dispreţ din partea unora pe care domnia-sa îi plăteşte… Pe strada Libertăţii a început asfaltarea, de acum două săptămâni. Totul e o bătaie de joc. O zi se decopertează pe un sens, o altă zi se stă, următoarea se cară vechiul asfalt mărunţit, după, se stă, şi tot aşa… După atâta timp, circulaţia pe acolo este o aventură, carosabilul arată ca o zonă părăsită, grămezile de gunoi sunt la locul lor, iar şoferii înjură. Mai puţin pe constructor, mai mult pe cine plăteşte. Iar asta după ce pe o altă stradă modernizată, Cireaşov, lucrările au început acum două luni şi sunt în derulare şi în prezent. E de făcut ceva! Ceva ce ţine de bunul-simţ al constructorului şi de responsabilitatea civică a administraţiei locale! Slatina murmură şi înjură. Altfel, de bine, şi nimic despre valoarea contractului. Asta este o altă poveste…

Poliţia Locală i-a „răcorit” pe bătăuşii de la Plaja Olt
În timp ce poliţiştii din cadrul Serviciulul Public Poliţia Locală Slatina, din subordinea Consiliului Local al municipiului Slatina, erau ocupaţi să aplice un număr de 90 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.125 lei, 65 amenzi contravenţionale rutiere, în cuantum de 8.125 lei, 18 amenzi, în valoare de 3.700 lei pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 şi şapte amenzi în sumă de 1.300 lei pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, aceştia au mai intervenit şi la aplanarea unui conflict între persoane cu vârste cuprinse între 32-46 ani, din municipiul Slatina. Băutura, bat-o vina! Ea e de vină că oamenii s-au luat la bătaie duminică, 17 iulie a.c., la Plaja Olt. Agentul de pază a solicitat intervenţia Poliţiei Locale, care a solicitat serviciile jandarmilor olteni şi ale poliţiştilor municipali. Oamenii au fost conduşi la Poliţia municipiului Slatina, pentru a-i întreba de vorbă şi a stabili cauzele care au dus la violentul eveniment.

Şi-a pus capăt zilelor. În garaj
O persoană din Slatina, care locuia pe Strada Oltului, şi-a pus capăt zilelor prin spânzurare. Aceasta a fost găsită în garaj, în dimineaţa zilei de 18 iulie a.c. Ion Buruiană, în vârstă de 51 de ani, a decis să îşi pună capăt zilelor, fără a lăsa un bilet de adio prin care să motiveze gestul. Cunoştinţele au apelat numărul unic de urgenţă 112, iar la scurt timp au sosit pompierii SMURD, care au constatat decesul bărbatului. Oamenii legii au aflat că un motiv care a stat la baza necugetatului gest ar fi acela că soţia părăsise căminul conjugal, iar refuzul acesteia de a se mai întoarce l-a determinat pe om să părăsească lumea în acest mod. Poliţiştii nu au găsit urme de violenţă pe trupul bărbatului. Totuşi, aceştia au deschis un dosar pentru moarte suspectă în cadrul anchetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.