Acasă Editorial DIN „NESIMȚIREA” TELEVIZIUNILOR

DIN „NESIMȚIREA” TELEVIZIUNILOR

584

În ROMÂNIA – 2016 – continuă cu înverșunare IMBECILIZAREA prin televiziune, cu scopul clar de a-i transforma pe oameni în „CETĂȚENI” ușor manipulabili și controlabili, deși, în acest fel, democrația este grav afectată.
În ultima vreme, toate posturile de TV furnizează spectacole grotești prin care răstoarnă scara valorilor afectând profund societatea și civilizația. Toate posturile TV, dar absolut toate, promovează un fel de „OTRAVĂ PUBLICĂ” ce inundă „spațiul public” cu tone de vorbe fără acoperire, sfidând LOGICA, NORMALITATEA și RESPONSABILITATEA.
AGRESIVITATEA MODERATORILOR a devenit indispensabilă și nemiloasă și este însoțită de o hârjoneală permanentă la care participă „cu succes” invitații „de carieră” care se remarcă seară de seară prin voci răstite, bășcălie grosolană și furie golănească.
Ore întregi, aceștia fac „ANALIZE” în care polemica, gemetele și URLETELE falsifică realitatea, trec sub tăcere mizeria celor mulți și ascund gunoaiele politice sub preș.
Se aleg subiecte care încing spiritele la nivel de băcănie. Sigur că sunt multe „evenimente și știri” jucate la modul trivial, tendențios și caraghios.
Ar fi interesantă o caracterizare pe scurt a modului cum posturile românești de TV își „exercită” libertatea și independența în a-și promova o „atmosferă necivilizată”, un partizanat abuziv, trivialități și derapaje manipulatorii cu imagini provocatoare.

TVR constituie, din păcate „POSTUL NAȚIONAL” cu audiență pierdută, fără prestigiu, căci în ultimii ani a căzut pradă celor care au folosit-o ca o tribună electorală. Dacă ne amintim doar bâlciul din acest an în care TVR a rămas o vașnică „problemă fără soluții” cu un management prost, „încărcată” de personal „fără calificare”, care n-a reușit să se reformeze, dorința de a „salva televiziunea” va însemna încă un EȘEC NAȚIONAL.
Postul ROMÂNIA TV abundă prin ȚIPETE, uneori până la ISTERICALE, ca la un veritabil meci de box, dar fără boxeri. Emisiunile folosesc toate resursele de noroi de care dispun, ce sunt folosite de patru-cinci „băieți buni” împotriva unor personaje „negative” creând în acest fel o atmosferă de lehamite.
Dacă adăugăm titlurile cu informații bombă scrise cu majuscule pe ecran, dar care se termină totdeauna cu un FÂS, înțelegem cum de reușesc moderatorii acestui post să tăvălească TOTUL prin „balele” cu iz politic.
Una din ANTENE îți anulează tot cheful, când vezi moderatori – DOMNI și, mai ales, DOAMNE – burzuluiți până la caraghioslâcuri, furioase și „nevricoase”, nărăvașe, guralive, adesea prost-crescute, rele de gură și care cultivă paradoxul, condamnă „justiția hapsână” și vrea la pușcărie doar pe UNII, dar iau apărarea unor pușcăriași „de-ai lor”, folosind adesea formule „caragialești”.
La B1, mulți „INVITAȚI” au devenit indispensabili, deși anvergura lor intelectuală „finețea” lor analitică, farmecul lor, sunt îndoielnice, iar prin tematica pe care tot o abordează, a devenit una din cele două extreme, ca alternativă la ANTENA 3.
Orice „scandal”, fie el și mărunt este răscolit și comentat printr-o vorbărie abundentă, nevricoasă și cârcotașă, nerelevantă, dar cu pretenții de „dezbateri de calitate”.
În studioul REALITATEA TV, moderatorii învită, chipurile, oameni pe care îi credeai onorabili, numai că pe parcurs îți dai seama că oferă un spectacol dezordonat, anonim, fără nimic consistent, ci mai degrabă bat „eroic” câmpii cu o veselie bolnăvicioasă.

Așadar, în funcție de PATRONII POSTURILOR TV, acestea parcă nu mai pot „trăi” fără SCANDALURI prin care să falsifice realitatea, să înegrească pe UNII și să albească pe ALȚII, să râzgâie, după caz, pe NABABII vremii, să desființeze hotărârile judecătorești, să facă CIRC dincolo de bunul simț, până la a-și face de cap.
Toate TV-urile „pun botul”, în primul rând, la scandaluri și bârfe în care trăncăneala cu vorbe goale și subtilități conturează un peisaj românesc amețitor de sumbru, cu o dezorientare tatală pentru cei mulți.
Cine ar putea interveni? Chiar că nu știu. Sau, dacă aș face o recomandare, aș fi acuzat de „încălcarea libertății presei”.

Prof.
ION PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.