Acasă Interviu Interviu cu viceprimarul municipiului Slatina, Claudiu Stancioiu

Interviu cu viceprimarul municipiului Slatina, Claudiu Stancioiu

2382

„Vreau Slatina, un oraș modern, verde și curat, în care locuitorii să trăiască confortabil, iar calitatea vieții să fie ridicată!”

Desemnarea sa ca viceprimar a surprins pe multă lume. Imediat după ce numele lui Claudiu Stăncioiu a ajuns în spatiul public, mulți s-au întrebat: „Cine este?” și „De unde vine?”. Pentru aceste întrebări, într-un demers jurnalistic, reporterul Ziarului de Olt a mers pe fir. Pas cu pas (dar nu ca în cartea lui Johannis – sic!) și a trecut la acțiune, direct la sursă.
Astfel, amabil, degajat, fără niciun fel de complex al comunicării din postura de ales local, Claudiu Stăncioiu a primit întrebări și a răspuns. La fiecare în parte, cu naturalețe, fără vorbe ce nu acoperă conținutul, cu subiect și predicat.
Despre toate acestea, în dialogul alăturat, în primul interviu acordat de Claudiu Stăncioiu, din postura de viceprimar al Slatinei…

 

– Sunteți noul viceprimar al Slatinei. Cine este Claudiu Stăncioiu?
– Provin din mediul privat, unde am acumulat o experiență de peste cinci ani în antrepenoriat și am manageriat echipe de programatori cu ajutorul cărora am dezvoltat numeroase proiecte și soluții de software, atât interne cât și externe.

– Care sunt meritele dumneavoastră în „bătălia” de la locale, astfel încât să fiți recompensat cu funcția de viceprimar?
– Cel mai corect ar fi ca acest lucru să-l întrebăm pe noul primar al Slatinei, însă încrederea pe care mi-au acordat-o, atât Emil cât și colegii din partid, probabil are legătură cu seriozitatea cu care abordez diferitele probleme.

– Presă locală are imagini cu dumneavoastră în dreaptă lui Ioan Ciugulea, într-un partiduleț de acum câțiva ani. De ce ați plecat de la PLR?
– Da, alături de Ioan Ciugulea, începusem proiectul politic PLR. Am renunțat datorită faptului că am intrat într-un proiect de outsourcing, de care a trebuit să mă ocup în detaliu și care îmi necesita mult timp. Nu aveam cum să mă ocup cu jumătăți de măsură și de partid și de proiect. Eu nu vreau și nu accept să amestec lucrurile…

– De când îl cunoașteți pe Emil Moț?
– Cu Emil mă știu de multă vreme, nu mai rețin exact o dată anume, dar iată că anii au trecut, iar astăzi, împreună, pornim la drum într-un proiect ambițios pentru orașul nostru.

– Care e viziunea dumneavoastră pentru Slatina și ce vă propuneți să faceți pentru slătineni?
– Vreau Slatina, un oraș modern, verde și curat, în care locuitorii să trăiască confortabil, iar calitatea vieții să fie ridicată!

– De când sunteți membru PSD?
– În Partidul Social Democrat – Organizația Olt, am venit undeva prin luna mai a anului 2015. Am făcut-o cu încredere și cu dorința de a pune umărul la realizarea și finalizarea proiectelor pe care cel mai mare partid politic din România le are pentru locuitorii acestui oraș.

– Desemnarea dumneavoastră n-a fost prea bine văzută de un anumit public de pe site-urile de socializare. Ce aveți de zis vizavi de asta?
– Sunt păreri pro și contra. Este logic că toată lumea să nu fie de acord. Așa este peste tot în politică, însă așa funcționează democrația și libertatea de expresie, libertate pe care o respect și o admir.

– Să dezlegăm misterul: sunteți sau nu soțul directoarei de Îngrijiri Medicale de la Spitalul Județean?
– Nu. Nu am absolut nici o legătură cu directoarea de la Îngrijiri Medicale. S-au creat câteva confuzii pe tema aceasta, dar adevărul este cel pe care tocmai vi l-am expus.

– Vă cunoașteți cu celălalt viceprimar mai de mult? Cum veți lucra cu Ernest Vîlceleanu?
– Cu Gigi mă cunosc de la partid. Este un om extraordinar, pro activ în rezolvarea de probleme. Colaborez excelent, suntem toți trei o echipă.

– Vă interesează să candidați peste patru ani la funcția de primar al Slatinei?
– Nu. Sub nici o formă nu mă interesează această funcție.

– Care este, în opinia dumneavoastră, nevoia imediată a Slatinei?
– Orașul are mai multe nevoi imediate, nu una. Aici aș menționa: reabilitări termice, îngroparea containerelor de gunoi menajer, câinii comunitari, mobilier stradal degradat, aspectul tern al centrului orașului.

– Vă vedeți viceprimar pană în iunie 2020?
-Da, de ce nu?! Consider că avem cea mai bună echipă pentru oraș și pot să îi asigur pe locuitori că vom face tot ce ne stă în putere pentru a rezolvă problemele administrative cu care ne confruntăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.