Acasă Actualitate LUMEA LA TIMPUL „VIITOR”

LUMEA LA TIMPUL „VIITOR”

229

Pornind de la evenimentele „contemporane”, ca orice umil anonim din cei aproape 7 miliarde de locuitori ai planetei, mă întreb dacă „REGLEMENTAREA” LUMII pentru VIITOR mai este posibilă cu actualii LIDERI NEPUTINCIOȘI și vremurile de „restriște” pe care le trăim.

Dar, ATENȚIE! Istoria demonstrează că nu problema slăbiciunii liderilor este fundamentală, ci modul în care se „desfășoară” ALEGERILE pentru aceștia și tocmai de aceea mulți dintre ei sunt cel PUȚIN MEDIOCRI și uneori chiar LAȘI față de cei care i-au ales. Aceștia se declară EXPONENȚI ai capitalismului, numai că, ATENȚIE (!) ca LIDERI AJUNȘI ei au transformat și folosesc STATUL ca instrument în beneficiul CAPITALIȘTILOR ATOTPUTERNICI împotriva celor MULȚI, siliți să-și caute singuri modalitățile de existență.

Acești LIDERI au „REUȘIT” să  „plieze” statul pentru superîmbogățirea CAPITALIȘTILOR spre a-și acumula cât mai mult „CAPITAL” încât AZI, și nu IERI, CAPITALISMUL a ajuns, în mod „brutal”, o IDEOLOGIE ce a transformat OMUL într-o MARFĂ a vieții și nevoilor sale.
Ca o „INVOLUȚIE ISTORICĂ” și AZI cei mulți sunt „siliți” să trăiască pentru a munci spre îmbogățirea „CLASEI CONDUCĂTOARE” în timp ce el, OMUL SIMPLU, este „TOLERAT” ca o MARFĂ, iar când își pierde „VALOAREA DE PIAȚĂ” este lăsat de izbeliște, aruncat la gunoiul istoriei în înțelesul „moralei capitaliste”.

AZI, în LUME, unii din MARII LIDERI care sunt, sau alții posibil „A VENI”, cel puțin la acest început de mileniu, au TOLERAT și „ÎMBOGĂȚIT” sărăcia celor mulți de dragul unor beneficii politice.
Mi se pare de actualitate SUBIECTUL pentru că LUMEA DE AZI este tulburătoare, este măcinată de conflicte complexe, în timp ce LUCIDITATEA, RAȚIUNEA și „DĂRUIREA” liderilor lasă de dorit, dacă raportăm la contextul alegerilor care AU FOST sau VOR FI, în diverse „locuri” ale TERREI.
O spun pentru că, practic, AZI trăim momente dramatice care pun sub semnul întrebării actuala ordine mondială, spre un VIITOR PERICULOS. De pildă, experții ONU arată că în următorii 50 de ani populațiile din țările dezvoltate se vor afla într-un proces „durabil” de scădere și îmbătrânire, ca urmare a scăderii drastice a natalității. Drept urmare, în anul 2050, populația albă, de origine europeană, va înceta să fie majoritară, și poate că nu întâmplător CIORAN scria cu vreme în urmă: „ALBII vor sfârși ca ei (indienii americani)…”.

În consecință, subliniau tehnocrații ONU, pentru a se menține echilibrul de 4-5 activi la un pensionar, va fi necesar să vină în EUROPA 160 de milioane de imigranți până în 2025. Și atunci te întrebi: Oamenii politici de marcă, actuali, își dau seama de eșecul politicii lor, al cărui „efect” a și început „colonizarea inversă” care poate „aduce” pierderi de identități naționale și culturale?
Ori, IGNORANȚA ESTE LA PUTERE?

Și alte motive de „NESIGURANȚĂ PENTRU VIITOR” se anunță și merită ca cei în drept să intervină pentru a nu fi PREA TÂRZIU.
Astfel, candidatul Partidului Republican din SUA ar putea să devină PREȘEDINTE apentru că, în multe cazuri, ALEGERILE s-au dovedit a fi „FENOMENE STRANII”, încât, din ianuarie 2017 să se impună pe scena politică a LUMII o altă „concepție” despre LUME și VIAȚĂ.
Posibilul NOU PREȘEDINTE are un alt SENS AL VALORILOR, căci el promovează, prin discursurile rostite până acum, deportările în masă, discriminările religioase și chiar TORTURA. În plus, pentru el, SECURITATEA MONDIALĂ are puțină importanță, plasând în acest cadru că pentru el UCRAINA și conflictul din EST nu constituie „MARE LUCRU”. Pe de altă parte, tot pentru EL, EUROPA și „conflictele ei” constituie „neajunsuri” care i-au costat pe americani multe milioane de dolar anual.
Deși se declară DEMOCRATUL SUA îi place compania celor duri, chiar dacă este vorba de celelalte două mari puteri ale lumii.

Parcă, în același sens, în EUROPA, în țările importante, politica externă este inactivă, reducându-se la o tele-realitate politică ineficientă, incapabilă a se dovedi a fi un partener de anvergură. Invocarea la nesfârșit a acordului MINSK 2 pe care să-l integrezi viitorului SUMIT NATO de la VARȘOVIA divine tot mai greu de explicat națiunilor europene, mai ales că multe acțiuni recente ale NATO instigă la „NESIGURANȚĂ” și „NEPACE”.
Ori, pentru binele comun, pentru un viitor pașnic al omenirii, pentru o LUME VIITOARE mai bună, experiența și viața de până acum au demonstrat necesitatea de NEGOCIERI uneori plictisitoare, de COMPROMISURI uneori chiar decepționante, de SACRIFICĂRI a unor preferințe chiar toate pentru BINELE TUTUROR.

În 2017, în FRANȚA vor avea loc alegeri prezidențiale și printre favoriți se numără și lidera formațiunii extremiste – FRONTUL NAȚIONAL. EA a promis că, în caz de victorie, va părăsi atât NATO, cât și UNIUNEA EUROPEANĂ, iar pe plan intern va limita investițiile străine și va naționaliza întreprinderile franceze. Ba, mai mult, EA este adepta unor relații preferențiale cu marea PUTERE de la RĂSĂRIT. Și cine știe, căci așa cum spuneam, în ultima vreme alegerile au devenit fenomene stranii.
Pe alt palier, BREXITUL (Britanic) ar putea, prin consecințele eurosceptice care rămân, indiferent de rezultat, să deconecteze MAREA BRITANIE de EUROPA și indirect de ALIANȚA TRANSATLANTICĂ. Bulversările economice s-ar dovedi cumplite, iar efectul ar fi, cred, în primul rând politic și ar conduce, foarte posibil, la venirea la putere a LABURIȘTILOR, ai căror lideri sunt, cel puțin AZI, total antiamericani, repetând din nou aprecierea făcută mai sus despre ALEGERI.

Dar, nu doar statele mari pot provoca derapajele U.E. și NATO, fie că este vorba de FRANȚA, MAREA BRITANIE sau chiar GERMANIA, unde cancelarul declara „Îmbătrânirea populației obligă Germania să se deschidă către emigrație” ci și statele mici. Vecinii noștri de la VEST vorbesc adesea de părăsirea Occidentului în favoarea unor alte alianțe strategice. În contrast, PREȘEDINTELE NOSTRU a gafat din nou cu „FLOTA COMUNĂ” în MAREA NEAGRĂ. ȚĂRILE NORDICE visează la vremurile când erau omogene din punct de vedere etnic. Și, sigur, exemplele de acest gen ar putea continua chiar și cu cele de ordin cultural și religios (vezi SINODUL ORTODOX – CRETA).

Întrebarea care se pune: CE ESTE DE FĂCUT pentru ca LUMEA SĂ AIBĂ VIITOR?
UNIUNEA EUROPEANĂ, SUA, RUSIA și CHINA să aibă cu adevărat LIDERI care să-și dea mână pentru a crea un „SPAȚIU” POLITIC și ECONOMIC fără fisuri, dar și respectând DREPTUL țărilor mici și mijlocii de a decide asupra bogățiilor lor și de ce nu și a destinului lor…

Prof.
ION PĂTRAȘCU
Slatina – OLT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.