Acasă Politic Cătălin Davidescu se sacrifică. Vrea preşedinte la PNL Olt

Cătălin Davidescu se sacrifică. Vrea preşedinte la PNL Olt

957

Fostul primar al Scorniceştiului, membru în Partidul Naţional Liberal şi membru în Biroul Executiv Local al PNL Scorniceşti, Cătălin Davidescu, este primul liberal oltean care îi cere demisia lui Gigel Ştirbu, preşedintele neales al liberalilor din Olt. În cadrul conferinţei de presă, care a avut loc marţi, 7 iunie, liberalul susţine că partidul a pierdut din cauza lipsei de implicare a preşedintelui în campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. În reşedinţa de judeţ, PNL a pierdut fotoliul de primar, la care accedea candidatul Marius Bălaşa, cea mai bună opţiune a partidului pentru aceste alegeri. Davidescu a fost directorul de campanie al lui Marius Bălaşa. Candidatul la Primăria Slatina a fost, practic, abandonat în timpul campaniei.

Liberalii olteni nu-l mai vor pe Gigel Ştirbu preşedinte
Cătălin Davidescu a precizat că este nevoie de un nou preşedinte, mult mai implicat şi mult mai pregătit pentru campaniile electorale care vor urma. Acesta îl propune pe Ion Costel Moisescu, preşedinte actual al PNL Scorniceşti, preşedinte la PNL Olt, iar dacă acesta refuză propunerea, se autopropune pentru funcţia supremă în Organizaţia Judeţeană a
,,PNL a fost zdrobit, PSD a învins la un scor foarte bun, care putea fi împiedicat dacă liberalii erau mai bine organizaţi şi totodată motivaţi de preşedintele Gigel Ştirbu. Din acest motiv, în calitatea mea de membru PNL îi solicit în mod public demisia de onoare preşedintelui Gigel Ştirbu. Am aşteptat o zi crezând că va ieşi să-şi dea singur demisia, numai că Gigel Ştirbu nu a ieşit nici măcar cu o declaraţie. Noi, cei din PNL am avut obiective clare atunci când am pornit în această formulă, trebuia să câştigăm Primăria Slatina şi totodată cât mai multe primării din judeţ. Acest lucru nu s-a întâmplat din nefericire şi consider că cineva trebuie să-şi asume acest eşec. Felicit adversari politici pentru ceea ce au reuşit, PSD a obţinut un scor record”, a spus Cătălin Davidescu.
 

La Olt, un PNL fără Gigel Ştirbu
Cătălin Davidescu îl găseşte vinovat pe Gigel Ştirbu de lipsa de implicare în cadrul acampaniei electorale petru alegerile locale. Acesta spune că este nevoie urgentă de un preşedinte, mult mai implicat decât actualul şi mult mai pregătit pentru bătăliile electorale ce vor veni.
,,Am acceptat să fiu directorul de campanie a candidatului Marius Bălaşa, după o perioadă de timp mi-am dat seama că nu putem obţine Primăria Slatina în ritmul în care ne implicăm, noi ca partid. Am spus acest lucru în mod public şi conducerea în frunte cu Gigel Ştirbu nu a făcut nimic. La acel moment am vorbi chiar şi cu Costel Moisescu şi mi-am exprimat public părerea că Gigel Ştirbu nu vrea să câştige alegerile locale. Mi-am dat demisia din CJX şi am spus că eu nu mă implic într-o bătălie dacă nu câştig, aşa doar de dragul de a face figuraţie nu pot!”, a declarat Davidescu.
Cătălin Davidescu a precizat că este nevoie de un nou preşedinte, mult mai implicat şi mult mai pregătit pentru campaniile electorale care vor urma. Acesta îl propune pe Ion Costel Moisescu, preşedinte actual al PNL Scorniceşti, preşedinte la PNL Olt, iar dacă acesta refuză propunerea, se autopropune pentru funcţia supremă în Organizaţia Judeţeană a PNL.

Gigel Ştirbu şi Cocoşilă din „Moromeţii”
Din ieşirea în cadrul conferinţei a fostului primar de Scorniceşti, Cătălin Davidescu, putem deduce şi un scenariu bine pus la punct de Gigel Ştirbu. Pe sistemul personajului Cocoşilă din romanul „Moromeţii” scris de Marin Preda. Se prea poate ca Gigel Ştirbu să fi apelat la Davidescu, să iasă într-o conferinţă de presă şi să-i ceară demisia. Să nu o facă alţii din alte părţi. Astfel, se aplică tactica pe care o a avea şi personajul din romanul amintit. Cocoşilă era un om fără carte, care nu putea discuta pe teme diverse. Dar ştia să nu le permită altora să îl facă prost. De aceea, el îi făcea pe alţii proşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.