Acasă Fără categorie Interviu cu Emil Constantin Stelian Moț – candidat PSD la Primăria municipiului...

Interviu cu Emil Constantin Stelian Moț – candidat PSD la Primăria municipiului Slatina

789

„Am vrut să le arăt slătinenilor că eu vin cu proiecte concrete, bazate de studii și analize, proiecte care se pot realiza în mandatul meu”

 

– Ați făcut o campanie electorală bazată pe dezbateri și discuții cu cetățenii. Cum s-a încheiat dezbaterea „Ce vrei să facem din fosta Unitate Militară?”
– Am considerat că este important să comunicăm cu slătinenii, să le aflăm problemele, ideile și să construim împreună Slatina. Pe terenul fostei Unități Militare slătinenii doresc să amenajăm un parc mare și să facem locuințe pentru tineri. Voi prezenta acest proiect după 5 iunie, dacă slătinenii mă vor alege să le fiu primar. M-am bucurat să văd că sute de oameni s-au implicat în acest proiect și au venit cu propuneri și o mai pot face încă.

– Dar „Slatina, F5” a avut succes? Au propus tinerii slătineni un proiect interesant care poate fi votat în Consiliul Local?
– Această dezbatere va rămâne deschisă. Așteptăm în continuare idei și propuneri din partea tinerilor despre cum vor să se dezvolte orașul lor. Trebuie să îi implicăm pe tinerii slătineni în viața comunității. Sunt convins că ei au foarte multe idei.

– Ați avut întrebări și pe facebook și vă întreb și eu. Cum veți comunica cu slătinenii dacă veți fi ales primarul Slatinei? O să fiți la fel de prompt în răspunsuri așa cum ați fost în aceste luni?
– Comunicarea cu cetățenii va continua pentru că este important pentru mine să știu ce vor, ce probleme au și să le rezolvăm. Lucrăm la  un proiect care să faciliteze comunicarea dintre administrația locală și cetățeni.

– La începutul campaniei electorale ați oferit un card cu 5 priorități. Acum câteva zile ați prezentat un proiect legat de punctul 4, crearea a cel puțin 1.000 de locuri de parcare. O parcare subterană pe strada Toamnei.
– Da, am vrut să le arăt slătinenilor că eu vin cu proiecte concrete, bazate de studii și analize, proiecte care se pot realiza în mandatul meu. În acea zonă este nevoie de o parcare atât pentru locatari, cât și pentru slătinenii care vin la Direcția de Taxe și Impozite. Am prezentat proiectul unei parcări subterane pe două nivele, cu 150 de locuri și un părculeț deasupra. Alte două parcări, una subterană va fi construită pe strada Basarabilor, lângă BCR și alta supraterană, pe Aleea Muncii.

– Cum se pot distra slătinenii în orașul lor?
– Acum au Clubul Nautic Plaja Olt, dar îmi doresc ca la finalul manadatului meu de primar să aibă Parcul de Distracții Strehareți, pe o suprafata de 12 hectare. O gradină zoologică, două zone de promenadă, parcare, piste pentru biciclete, insulițe, bărcuțe, tren cu aburi, zona de paintball, zone de tiroliană, 3-4 zone tematice pentru copii inspirate din povești, zone de picnic și cazare. Plus cele 10,4 hectare de pădure. Să nu uităm de bazinul didactic de înot, pentru finalizarea căruia Guvernul Victor Ponta a alocat fonduri. Sala Polivalentă este în construcție, tot datorită fondurilor alocate de Guvernul Ponta. Să nu uităm nici de skate parkul care se va amenaja lângă Podul Olt, proiect susținut de mine și de echipa de consilieri locali PSD.

– Ștrandul Progresu va rămâne tot o ruină și în următorii ani?
– După ce vom vedea care este situația juridică a acestui teren, vreau să facem aici un aqua park.

– Cum va fi viața culturală a Slatinei în mandatul lui Emil Moț?
– Îmi doresc ca Slatina să aibă o viață culturală, teatru, spectacole și de aceea vor fi concursuri de proiecte, iar Primăria Slatina le va finanța pe cele mai bune. Trebuie să avem și un teatru de vară și au fost propuneri să îl facem în noul cartier al Slatinei, pe terenul fostei Unități Militare.

– De ce pe 5 iunie slătinenii ar trebui să aleagă echipa de consilieri locali PSD și pe Emil Moț primar?
– Am vorbit despre proiectul „Slatina F5, dă un refresch orașului”. Eu fac pare din generația Slatina F5 și cred că este timpul să dăm un refresh. Avem șansa să lăsăm în urmă trecutul și acum, în prezent, să continuăm să construim pentru viitor. Alături de mine este o echipă de consilieri locali, oameni cu experiență, din toate mediile socio-profesionale, medici, profesori, ingineri, IT-iști, economiști, lideri de sindicat, muncitori și pensionari.  Este datoria noastră, a celor de azi să facem un oraș frumos și modern pentru copiii și nepoții noștri. Ei trebuie să rămână, acasă, la Slatina, Iar pentru asta, din echipa noastră trebuie să facă parte și fiecare slătinean.

Editat de REX MEDIA PRESS, la comanda PSD Olt, CMF – 21160002

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.