Acasă Editorial George Ionică, un candidat surprinzător

George Ionică, un candidat surprinzător

1301

A intrat ultimul în competiția pentru Primăria Slatina. Mizează, astfel, pe mesajul biblic: „Cei din urmă vor fi cei dintâi”. E tânăr, și nu face din tinerețea lui, atunci când stai de vorbă cu el, o virtute a noului val. Știe că are mereu de învățat și acceptă asta de la toți din jur, de la slătineni, cu o deschidere aparte.
Profesional, George Ionică are lucrurile așezate în ordinea firii. A făcut școală atunci când era de făcut școală, a lucrat de la o vârstă când alții se gândesc, cu groază, la spectrul profesional, și a început normal, de unde trebuia să înceapă. Nu a vrut să profite niciodată de poziția tatălui său dintr-o vreme: președinte al Consiliului Județean Olt. Chiar și atunci când venea în vizită pe la părintele său, intra cu discreție în instituție, fără a brava în niciun fel. Nu de puține ori – e mărturia unui jurnalist, ci nu un cuvânt scris la întâmplare – a așteptat în antecameră pentru a schimba câteva vorbe cu tatăl său. Nu a fost niciodată protagonistul unor scandaluri definitorii pentru beizadele – copii de bani gata, sau fii ai unor oameni cu poziții publice cheie. Problemă de educație, de genetică umană, sau pur și simplu un mod de a fi…
Vine în fața slătinenilor de pe poziția unui candidat aflat dincolo de granițele marilor partide. Unii spun că ar fi un dezavantaj. Alții, care sunt pregătiți să voteze un primar la locul lui, nu se vor împiedica în decizia ce va fi luată pe 5 iunie, de dimensiunea partidului. PND (Partidul Național Democrat), condus de celebrul avocat Daniel Fenechiu, poate servi drept alternativă, unui sistem care a dat rateuri, atât pe stânga, cât și pe dreapta.
George Ionică este un candidat curajos. Cel mai curajos dintre toți. Vorbește de un proiect realizabil în Slatina: Spitalul Municipal. Și are, atunci când își argumentează susținerea acestei inițiative, la purtător, o seamă de argumente. Când îl asculți, înțelegi că, să vrei mai mult nu e un moft, ci o necesitate.
Tot George Ionică, celor ce vor să vadă Slatina și altfel, nu le propune locuri de parcare îngropate sau supraetajate, ci un transport public nepoluant, în sistem închis, cel puțin pentru zona de centru. Ca alternativă la traficul aglomerat, la poluarea fonică și la aerul pe care îl respirăm astăzi. Producție garantată de hidrocarburi arse.
Slatina sa se aseamănă foarte mult cu Slatina fiecăruia dintre noi. Oraș cosmopolit, cochet, cu o personalitate conturată, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.
Altfel, iar cine vrea să vadă trebuie să fie foarte atent aici, George Ionică nu face justiție. Nu se raportează la primarii care au fost, nici la necazurile acestora. Lasă în plan secund această idee, pentru că unele puteri ale statului funcționează normal, atunci când nu se amestecă unele peste altele. E doar un principiu constituțional, nevăzut de cei care dau cu oiștea anticorupției în gardul puterii la care visează.
Pentru slătinenii care vor normalitate, alegerea lui George Ionică e o soluție de luat în seamă! E un mod de a răspunde, prin vot, la acele probleme simple, venite tocmai din dialog, ci nu prin impunere. Adresabilitatea mesajului său merge în zone unde, până acum, nu s-a gândit nimeni să acționeze. Avem lucruri care țin de însăși existența unei administrații. De la cantină socială, până la adăpost pentru câinii fără stăpân, de la un proiect privind încurajarea natalității, până la fântâni cu apă potabilă pe stradă, în locuri unde, sub arșița verilor, slătinenul caută răcoarea unei țâșnitori.
Pe 5 iunie, George Ionică este o opțiune! Slatina are de ales, iar slătinenii de votat!

George Ionică vrea să fie angajat, de slătineni, la Primărie, pe 5 iunie 2016

George Alexandru Ionică a decis să se implice în comunitatea slătineană prin candidatura sa la Primăria municipiului Slatina. Candidatul Partidului Naţional Democrat le propune slătinenilor să îl angajeze în funcţia de primar al Slatinei. Pentru că Slatina are nevoie de viziune pe termen lung, de un om bine pregătit, un om mereu deschis provocărilor. Mesajul lui George Ionică este acela că Slatina aparţine slătinenilor, că bugetul local nu se află în buzunarul primăriei, ci este mereu în buzunarul cetăţeanului, însă instituţia administrativă, prin încredere, administrează banii slătineanului, care se vor întoarce la locuitor prin proiecte realizate, printr-un oraş frumos şi curat, printr-un oraş sigur, prin investitori atraşi şi care să ofere locuri de muncă. Slatina are nevoie de o schimbare şi aceasta se va putea face numai în ziua de 5 iuni 2016, atunci când slătinenii îşi vor angaja primarul. George Ionică este o opţiune importantă.

Proiecte pentru Slatina
Tânărul George Ionică vine cu o platformă-program pentru electoratul slătinean. Prin aceasta, candidatul PND vine să întâmpine principalele cerinţe ale cetăţenilor, pe care le-a ascultat în întâlnirile cu aceştia din campania electorală. În continuare. Vă prezentăm programul de guvernare locală a lui George Ionică:
1. Scăderea impozitului pentru locuitorii Municipiului Slatina şi pentru toată platforma industrială;
2. Întâlniri lunare, în fiecare cartier, cu angajatorii/locuitorii şi primarul Municipiului Slatina;
3. Fântâni cu apă potabilă în toate cartierele oraşului nostru;
4. Academie de fotbal, cu grupe de juniori, seniori, bază sportivă de tenis;
5. Inființarea unui centru cultural ce va iniția si desfăşura proiecte si programe culturale, in domeniul educaţiei;
6. Un program special pentru tineri, cuprinzând cursuri de programare IT, susţinut integral de primărie din bugetul local;
7. WI-FI gratuit în toate spaţiile publice din Municipiul Slatina (conexiune de date wireless);
8. Mall / Centru Comercial Carrefour – la fosta unitate militară;
9. Spital Municipal Slatina, secţie nouă a Spitalului Judeţean Slatina – locat la fosta unitate militară;

10. Pâine gratuită pentru familiile cu venituri mai mici de 1000 lei net-una pe zi pentru fiecare persoană;
11. Încurajarea natalităţii prin susţinerea părinţilor cu 500 lei la naşterea fiecărui bebeluş;
12. Reamenajarea grădinii zoologice – „din care să nu lipseasca niciun animal” (conform solicitării unui puşti de 5 ani);
13. Spaţii de joacă, funcţionabile şi iarna, cu acces gratuit pentru copiii de până-n 10 ani;
14. Creşe pentru copiii de la 2-3 luni până la 3 ani, în prezent una singură existând în Municipiul Slatina;
15. Afterschool / Grădiniţe cu program prelungit;
16. Aqua magic / ştrand – inclusiv piscină închisă pentru copii, cu apă încălzită la 40 grade;
17. Cămine de bătrâni (azile), Municipiul Slatina dispunând în prezent de unul singur;
18. Cantină pentru familiile cu venituri mai mici de 1000 lei net;
19. Adăpost european pentru animalele fără stăpân;
20. Transparenţă TOTALĂ a actului administrativ, astfel:

• Fiecărei solicitări adresate instituţiei Primăriei Slatina îi va fi alocat un număr care poate fi urmărit în permanenţă pe pagina oficială a primăriei, http://www.primariaslatina.ro/ , cu menţionarea expresă a departamentului unde este în lucru şi a termenului maxim de finalizare.
• Fiecare lucrare PUBLICA va fi monitorizată video, desfasurarea acesteia putand fi urmărită pe site-ul Primăriei.
• Bugetul local va fi în permanenţă actualizat şi afişat pe http://www.primariaslatina.ro/.

Consiliul Local, printre oameni
Într-o conferinţă de presă, pe care George Ionică a susţinut-o vineri, 20 mai 2016, acesta a subliniat faptul că şedinţele de consiliu se ţin departe de cetăţeni. Acesta propune ca şedinţele să fie ţinute aproape de cetăţeni, ca aceştia să poată fi prezenţi.
„Obligatoriu, şedinţele de consiliu local nu se vor mai ţine pe Dealul Grădişte, la Casa Căsătoriilor. Acolo se ţin căsătorii. Pe Dealul Grădişte, dacă vom ajunge noi după aceste alegeri să decidem treaba asta, cu siguranţă nu se va mai ţine niciodată o şedinţă acolo, Şedinţele de consiliu local se vor ţine obligatoriu în interiorul oraşului. Şi avem o propunere foarte bună de la un ziarist, ca în fiecare lună şedinţele să se ţină la o altă locaţie, cât mai aproape de cetăţeni. În şcoli, în săli de sport, spre exemplu. Şi în situaţia asta nu va avea acces numai presa, ci şi oamenii care vor putea să vină să audă proiectele, vor putea să vorbească. E absurd, noi facem şedinţe de consiliu local pentru oraş şi le face aproape în afara oraşului şi fără cetăţeni, că nu îşi permite multă lume să se ducă pe Dealul Grădişte. Personal, sunt convins că strategic au fost puse acolo şedinţele.

Daniel Fenechiu, susţinere totală petru George Ionică
Luni, 23 mai 2016, la Slatina, s-a aflat, într-o vizită de câteva ore, avocatul Daniel Fenechiu, preşedintele-fondator al Partidului Naţional Democrat, din partea căruia candidează George Ionică. Deputatul Fenechiu susţine tinerii, femeile şi oamenii care vor să dezvolte comunicatea în care trăiesc. Preşedintele PND a mers, împreună cu candidatul la Primăria Slatina din partea formaţiunii politice, să viziteze o fabrică de pe strada Depozitelor, acolo unde cei doi s-a întâlnit cu angajaţii, care i-au primit cu mare interes. Candidatul şi-a prezentat platforma, a împărţit materiale electorale şi a ascultat problemele oamenilor de acolo.

Editat de  SC REX MEDIA PRESS SRL
La comanda  PARTIDULUI NAȚIONAL DEMOCRAT
CUIMFP  21160111
TIRAJ  300   (P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.