Acasă Actualitate Crîmpoia, în haine de sărbătoare. Ziua comunei, la a V-a ediţie

Crîmpoia, în haine de sărbătoare. Ziua comunei, la a V-a ediţie

1022

Sâmbătă, 21 mai a.c., în ziua în care peste 1,5 milioane de români îşi sărbătoreau ziua onomastică, prilejuită de prăznuirea împăraţilor Constantin şi mama sa, Elena, la Crâmpoia era mare sărbătoare. Aproximativ 1000 de persoane au fost prezente la cea de-a cincea ediţie a Zilei Comunei. Gazda bună a evenimentului a fost primarul în funcţie al localităţii, Ionel Mirea.

Anual, în ziua de 21 mai, la Crîmpoia e zi de serbare câmpenească. Cu mic, cu mare, sătenii din comună s-au adunat la stadionul din localitate, acolo unde găseai un bâlci ca pe vremuri, maşinării care îi învârteau pe cei doritori de senzaţii tari, grătare cu mici şi nu numai, haine, încălţăminte, dulciuri, îngheţată şi răcuriotoare ş.a.m.d. După ce s-au distrat în prima zonă, în cea de-a doua zonă se afla amenajată o scenă mare, pe care au păşit soliste locale, Ansamblul de dansuri populare al GAL-ului din care face parte şi Crîmpoia, căluşari, personalităţi locale, copii care au avut rezultate foarte bune în activităţile lor şi cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie în 2016.  Primăria i-a premiat cu diplome şi o sumă de bani.

Printre invitaţi s-au aflat: presa judeţeană din Slatina, primari din localităţi vecine, dar şi deputaţi, printre care şi Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului. Dar invitaţi speciali au fost artişti de folclor, care au cântat şi încântat. Cea care a deschis seria recitalurilor de muzică populară a fost Niculina Stoican, care a captat întreaga atenţie a publicului, precum şi iubirea locuitorilor din Crâmpoia. A urmat Petrică Mâţu Stoian, care a avut mare priză la doamnele din public mai ceva ca David Bisbal sau Enrique Iglesias. Şi-au mai dat concursul: Mariana Căpitănescu, Nicu şi Nina Spânu, Marcela Fota şi Grupul Vocal „Rapsozii Oltului de Jos”, din Drăgăneşti-Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.