Acasă Învățământ FLORIN CÂRSTEA aduce Poliția Rutieră Slatina, aproape de tinerii olteni

FLORIN CÂRSTEA aduce Poliția Rutieră Slatina, aproape de tinerii olteni

1114

„EDUCAȚIE RUTIERĂ – EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ”

Poliția Rutieră Slatina, prin comisarul-șef Florin Cârstea, în colaborare cu Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, reprezentat de profesorul Ion Petrache, au organizat astăzi, 22 aprilie 2016 faza locală a concursului „Educație Rutieră – Educație pentru viață”, un proiect desfășurat în cadrul programului Școala Altfel.

Mai exact, elevi proveniți de la mai multe școli și colegii din municipiul reședință de județ, cât și din Scornicești, însoțiți de cadrele didactice, au avut de susținut două probe, pe echipe, din care una a fost teoretică și alta practică. Astfel, dacă la proba teoretică elevilor le-au fost oferit chestionare de legislație rutieră, la cea de-a doua probă – cea practică, aceștia au avut de strabătut un mini-traseu pe biciclete, denumit „Trecerea prin canal”, un traseu prin care fiecare concurent a încercat să-și demonstreze priceperea pe bicicleta din dotare…

Scopul acțiunii desfășurată la Slatina, conform comisarul-șef Florin Cârstea, a fost: „Educarea continuă și pregătirea copiilor pentru viață. Este o temă care nu trebuie omisă, iar copiii trebuie să fie pregătiți continuu, de la vârste vragede, mai întâi de către părinți, ulterior de către dascăli și, nu în ultimul rând, cu sprijinul nostru, al Poliției Rutiere din Slatina. Suntem și vom fi mereu aproape de ei, fapt pentru care vom continua aceste concursuri în mod constant pentru a le arăta ce trebuie făcut și la ce nivel se situează, fie ca biciclist, fie ca pieton, fie ca mopedist sau chiar conducător auto”.

În ceea ce privește desfășurarea și rezultatele finale ale concursului organizat la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, tot comisarul-șef Florin Cârstea a concluzionat: „La ambele probe copiii au fost atenți și bine pregătiți, cu toate că la proba practică un singur concurent a avut și cască de protecție, așa cum este normal și cum prevede regulamentul. Ei au înțeles ceea ce li s-a spus, iar noi ne bucurăm că le putem da sfaturile utile de care au mare nevoie în viață”.

În altă ordine de idei, mai trebuie spus că proba teoretică a fost câștigată de fetele din Scornicești, în timp ce proba practică i-a avut câștigători pe tinerii elevi ai Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din Slatina…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.