Acasă Interviu Interviu Florin Adrian Dumitrescu, preşedintele Tinerilor Social-Democraţi Slatina

Interviu Florin Adrian Dumitrescu, preşedintele Tinerilor Social-Democraţi Slatina

1770

„Eu văd Slatina, în viitor, prin prisma proiectului lui Emil Moţ, un proiect susţinut de PSD Slatina, dar şi de societatea civilă, de cea mai mare parte dintre slătineni”

Florin Dumitrescu, un tânăr care a înţeles că politica este făcută pentru a te putea implica mai mult şi vocea să fie auzită mai bine. Este liderul Organizaţiei de Tineret Slatina a Partidului Social Democrat, iar din postura sa a încercat mereu să vină cu idei şi s-a implicat mereu în proiectele întreprinse. Îl puteţi cunoaşte mai bine în interviul ce urmează.

– Ce ne poţi spune despre ţine?
– Numele meu este Florin Dumitrescu, sunt născut în Slatina, am 29 de ani, am absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.
Sunt membru PSD din anul 2011 şi preşedinte TSD Slatina din anul 2013 până în prezent.
Sunt o persoană ambiţioasă , cu proiecte pe care, împreună cu echipa de tineri de la Slatina, încercăm să le punem pe agenda nostra politică. Îmi place să lucrez în echipa şi vreau să conştientizeze cât mai mulţi tineri de rolul şi implicarea pe care trebuie să le aibă în acest domeniu.

– De ce ai intrat în politică şi care sunt priorităţile tale în acest domeniu?
Am intrat în politică pentru că am simţit că este nevoie de implicare, de idei şi viziuni care să aibă în prim-plan şi politici destinate tineretului. Încerc să promovez şi să incurajez tinerii slătineni să facă politică. Avem nevoie de proiecte pentru tineri care să-i ajute să se dezvolte şi să simtă că pot realiza ceva în viaţă şi în ţară lor, nu numai în afară. Îmi doresc să facem proiecte cu societatea civilă, cu antreprenorii tineri, cu liderii din sindicate, cu intelectualii de stânga. Nu în ultimul rând, vreau să creştem rolul TSD în interiorul partidului. Vreau ca TSD să elaboreze oferta electorală a PSD dedicată tinerilor şi să aibă o reprezentare cât mai mare pe listele partidului la alegerile de anul acesta.

– Ce activităţi recente aţi desfacurat în cadrul organizaţiei şi ce aveţi pe agenda, pentru perioada imediat următoare?
– TSD Slatina este o organizaţie activă, o echipa unită, care este prezenţa mai tot timpul în cadrul acţiunilor promovate de PSD Slatina şi de candidatul nostru la Primăria Slatina, Emil Moţ, un tânăr şi el în care noi avem foarte mare încredere. Cel mai recent eveniment la care tinerii social-democraţi slătineni au participat este acţiunea de ecologizare a pădurii Strehareti, acţiune iniţiată de candidatul PSD la Primăria Slatina. Pentru perioada următoare, toată energia organizaţiei de tineret a PSD Slatina se va canaliza în susţinerea prietenului nostru Emil Moţ, în promovarea proiectelor sale care vizează dezvoltarea oraşului nostru. Vom demonstra slătinenilor că avem cel mai bun candidat pentru funcţia de primar al municipiului Slatina, şi cea mai bună echipa care să conducă acest oraş.

– Organizaţia pe care o conduci îl susţine pe Emil Moţ în drumul sau spre Primăria Slatina. De ce e mai bun decât ceilalţi contracandidaţi?
– Emil cred că a dovedit până acum că este omul cel mai potrivit să conducă Primăria Slatina şi nu o spun din subiectivism, o spun prin prisma oamenilor cu care interacţionez.
Emil Moţ propune slătinenilor un altfel de mod de a face politică, axat pe cetăţeni, pe proiecte în acord cu nevoile comunităţii, pe responsabilitate şi consecvenţă. Este bine pregătit profesional, are o echipa puternică în spate, şi nu în cele din urmă are un proiect viabil pentru Municipiul Slatina. Cunoaşte foarte bine problemele slătinenilor, oferă soluţii.
Alături de Emil, noi vrem să continuăm să construim oraşul Slatina şi să îl transformăm în oraşul pe care ni-l dorim cu toţii. Un oraş în care să ne placă să trăim, fie că suntem tineri ,părinţi sau bunici.

– Cum vezi Slatina lucrului bine făcut?
Nu-mi place acest slogan, este unul populist care îmi aminteşte de „Să trăiţi bine!”, „Pe mâini bune”, şi de „Lucrul bine făcut”, care ni-l promitea Iohannis şi care astăzi este atât de prost făcut de către „guvernul meu”, încât a ajuns la 25 % grad de încredere, acest preşedinte, pe care pe mine unul nu mă reprezintă.
Eu văd Slatina, în viitor, prin prisma proiectului lui Emil Moţ, un proiect susţinut de PSD Slatina, dar şi de societatea civilă, de cea mai mare parte dintre slătineni. Slatina trebuie să recunoştem că s-a dezvoltat mult în ultimii ani şi noi trebuie să „Continuăm să construim” şi să dezvoltăm acest oraş.

– Care ar fi păcatele seniorilor pe care tinerii politicieni nu ar trebui să le repete?
– Nu îmi place să judec oamenii, pot însă să va spun că seniorii din PSD Slatina au fost întotdeauna lângă tineri, i-au încurajat şi i-au promovat.

– Sunt tinerii garanţia unei schimbări în bine? Dacă da, cum?
– De foarte mult timp se vorbeşte de schimbare şi de tineri. Eu spun că totul trebuie să fie în echilibru şi că tinerii au rolul lor în ceea ce priveşte viitorul acestei ţări, dar ei trebuie susţinuţi şi sfătuiţi de către cei care au o experienţă mai mare, atât profesională cât şi de viaţă. Totul trebuie să fie în echilibru, şi atunci DA, putem spune că tinerii sunt garanţia pentru un viitor mai bun al întregii societăţi româneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.