Acasă Interviu Interviu cu Mariana Gheorghe, președintele Organizației de Femei PSD Balş

Interviu cu Mariana Gheorghe, președintele Organizației de Femei PSD Balş

2394
„De ce aleg oamenii Rotea? Pentru că oricine ai fi și oricum ai vrea să judeci lucrurile, să evaluezi opțiunile, ca alegător, trebuie să recunoști: CĂTĂLIN ROTEA reprezintă viitorul!”

 

Pentru Balș, Mariana Gheorghe e un model de nesupunere, de om care nu face compromisuri și nu cedează niciodată în fața celor care ar vrea ca ea să tacă.
Iubește Balșul, știe necazurile bălșenilor, dar și bucuriile acestora. E un adversar declarat al actualei administrații, pentru că, din păcate, la Balș, sistemul administrativ public a devenit o afacere privată, de pe urma căreia bălșenii câștigă din ce în ce mai puțin, sau chiar deloc. Cei care nu fac parte din cercurile de interese ale puterii de astăzi.
O radiografie perfectă a Balșului de astăzi e interviul pe care vă invităm să-l parcurgeți. Un dialog cu un om liber, purtat într-un spațiu liber….

– Balșul are dreptul la o schimbare. Poate fi data de 5 iunie 2016 momentul noului început?
– Cu siguranță, da! Viața este un fluviu, o curgere, este acțiune și mișcare. Numai moartea este încremenită. Viața este o continuă schimbare. Schimbarea este caracteristica vieții noastre. Omul se află mereu în mișcare asemeni lui Dumnezeu, ca să citez o maximă filosofică. Nu se pune problema că orașul are dreptul la schimbare, schimbarea însăși este o forță teribilă care acționează de cele mai multe ori independent de noi. Nu te poți opune schimbării. Ar fi ca și cum ai reuși să nu mai îmbătrânești, să oprești viața și evoluția lucrurilor într-un anumit punct, să controlezi timpul…. Balșul se va schimba negreșit într-un oraș care va oferi șanse locuitorilor săi.

– De ce credeți că și-au pierdut bălșenii încrederea în autoritatea administrației locale condusă de Mădălin Teodosescu?
– În mod clar majoritatea bălșenilor au realizat că în orașul nostru lucrurile nu se întâmplă în direcția dorită de ei, că administrația actuală nu oferă bălșenilor șanse, oportunități. În special tinerii nu au locuri de muncă, nu au practic un viitor în oraș. Acesta este un lucru despre care nu voi înceta niciodată să vorbesc. Faptul că actualul edil și administrația propășită de el nu au reușit să creeze locuri de muncă pentru a păstra tinerii în oraș, mi se pare cel mai grav lucru din toți acești ani. De asemenea nu s-au creat locuri de muncă pentru forța de muncă specializată care exista în Balș. Putem vorbi foarte mult despre acest subiect, amintesc doar câteva din problemele cu care se confruntă bălșeanul: infrastructură necorespunzătoare, servicii publice de calitate scăzută, fiscalitate mare (zonarea nedreaptă a terenurilor), preț mare la apa potabilă, care este și de slabă calitate ( 3 societăți falimentate în mandatele actualului edil), transport public nerezolvat, un management slab al deșeurilor, a resturilor menajere (orașul este plin de gunoaie), câinii comunitari sunt un pericol pentru siguranța copiilor în special  și a cetățenilor, bani publici cheltuiți fără viziune, fără efecte utile și vizibile la nivelul orașului, firme de casă abonate la bugetul orașului. Vi se pare o administrație bună?

– Credeți că cine a dispus ridicarea unor ghivece de flori pe garduri metalice, în timp ce la bază pământul este neîngrijit are deplinătatea facultăților mintale?
– Credeți că este normal ca într-un oraș în care s-au cheltuit într-un mandat, aproape o mie de miliarde bani vechi, apa să se strângă, să băltească în fața scărilor de la blocuri, să nu existe plantați pomi ornamentali prevăzuți de proiecte, iar acolo unde sunt câțiva pomișori pricăjiți să coste de 5 ori prețul real? Credeți că într-un oraș în care s-au investit atât de mulți bani, cea mai mare parte din fonduri europene, este normal să se plimbe băncile și coșurile de gunoi de pe strada Nicolae Bălcescu de la o zi la alta, să apară și să dispară ca  într-o comedie proastă despre magie? Credeți că este normal ca becurile care se schimbă în Balș, halucinant de des, indiferent dacă sunt arse sau nu, să aibă prețuri astronomice? Credeți că este normal ca într-un oraș ca Balșul – destul de mare în România – să nu existe un cinematograf 3D pentru copii și tineri, un club al elevilor, o casă de cultură, o bibliotecă în care să nu plouă și să nu cadă tencuiala de pe pereți? Credeți că spațiile verzi din orașul nostru trebuie încercuite cu garduri de sârmă periculoase pentru integritatea fizică a copiilor noștri? Și aș putea continua la nesfârșit. Vedeți dumneavoastră, eu de când sunt în politică tot vorbesc de ani și ani de conceptele „de dezvoltare durabilă”, de „locuire” însă actuala administrație în frunte cu marele său edil șef nu a auzit niciodată de ele. Dacă dumneavoastră răspundeți la întrebările mele o să aflați cu siguranță răspunsul la întrebarea dumneavoastră.

– Vă place sorcova făcută pe vechiul pod din Balș?
– Domnule Dorobanțu, vă rog frumos să depășim subiectul cu ghivecele de flori spânzurate pe rame metalice asemănătoare cu cele de la cotețul unui porc sau despre „nebunia” de pe vechiul pod din Balș  – o valoare a orașului nostru. Pe mine chestiile astea mă umplu de tristețe. Nu trebuie să vorbesc eu despre ele, sunt mostre de prost gust desăvârșit, dacă se poate spune așa.

– Cu ce contribuie la creșterea calității vieții bălșenilor grupul statuar din fața Primăriei Balș?
– Evident cu nimic. Ne vorbește doar despre neputință, despre frustări, despre tendințele de grandomanie ale actualului edil. Poate cândva se vor transforma într-un simbol a ceea ce nu trebuie să facă o administrație, vor vorbi peste timp unde se poate ajunge atunci când personaje nefericite ajung la conducerea primăriei.

– Se aude tot mai des în spațiul public: „Mădăline, nici nu știi cât de mic începi să fii!” Ne ajutați să descifrăm mesajul de față?
– Dacă așa se aude în spațiul public înseamnă că oamenii au dreptate. Bălșenii au întotdeauna dreptate. Eu acord credit total bălșenilor, oamenii simt ficare în felul său și simt cel mai bine starea în care se află un oraș și au destulă forță, dacă vor, să ducă un personaj în derizoriu.

– Sondajele de ultimă oră arată un Mădălin Teodosescu în cădere, un Cătălin Rotea care crește. Au început bălșenii să aibă gustul fin al libertății de a alege?
– Sincer nu știu ce arată sondajele, dar simt în fiecare zi cum Cătălin Rotea, candidatul nostru, al PSD, crește. Bălșenii au gustul libertății de a alege și vă garantez eu că pe 5 iunie 2016 vor alege un primar tânăr.

– La intrare în Balș, dinspre Slatina, pe dreapta, într-o gaură dintr-un trotuar administrat de primărie, un om nevinovat și-a pierdut viața. Primarul are în fișa postului administrarea domeniului public al localității. La Balș mor oameni, iar alții candidează. Ce e de spus?
– Este un eveniment tragic, de nedescris, este cel mai grav lucru care se poate întâmpla într-o comunitate, de neadmis. Cum să ne moară tinerii sănătoși, cum să ne moară copiii de indolența unor oameni care se ocupă de orice altceva decât de administrație? Sper ca organele abilitate ale statului să facă dreptate! Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple niciodată în orașul Balș.

– Ați decis să fiți în echipa tânărului Cătălin Rotea. Cum îl vedeți pe fostul prefect de Olt, actualmente candidat PSD la Primăria Balșului?
– Da, am decis să sprijin alternativa, tinerețea, expertiza, viziunea. Cred că nimeni din oraș nu se îndoiește că avem un candidat valoros și că prin alegerea lui Cătălin Rotea în funcția de primar, dăm de fapt o șansă copiilor noștri, tinerilor noștri, ne dăm o șansă nouă tuturor.

– Ați fost, constant, adversară a politicilor publice făcute de Mădălin Teodosescu. Ce-i reproșează Mariana Gheorghe primarului încă în exercițiu de la Balș?
– Da, am fost constant adversara politicilor publice greșite sau aplicate greșit în detrimentul cetățeanului. Voi rămâne veșnic adversara lipsei de viziune în administrație, adversara lipsei de transparență în luarea deciziilor care-i privesc pe bălșeni, a deciziilor care le afectează viața în mod negativ. De când fac politică, indiferent în ce parte am fost, am apărat necondiționat interesele bălșenilor pentru că aceasta este menirea unui ales local: să-i reprezinte pe oameni. Referitor la partea a doua a întrebării cred că ar trebui să o reformulați în genul „Ce nu-i reproșează Mariana Gheorghe… ?” și atunci veți ști cu siguranță răspunsul, pentru că veți avea foarte puține variante de răspuns.

– Cum se cheltuiește banul public în Primăria Balș?
– Așa cum se vede în oraș și cum reiese din răspunsurile mele anterioare. Pare Balșul un oraș european, modern? Ajunge banul cheltuit din bugetul orașului prin infrastructură, servicii, creșterea calității vieții la cetățean: Cred că aici fiecare bălșean ar trebui să-și răspundă. Și dacă nu ajunge în folosul cetățeanului, atunci unde ajunge?

– Lângă omul Cătălin Rotea vin tot mai mulți oameni să-l susțină în demersul de a fi primarul Balșului. De ce aleg oamenii Rotea și nu Teodosescu?
– Este adevărat! Zilnic vin tot mai mulți oameni alături de noi pentru susținerea candidatului nostru Cătălin Rotea. De ce aleg oamenii Rotea? Pentru că oricine ai fi și oricum ai vrea să judeci lucrurile, să evaluezi opțiunile, ca alegător, trebuie să recunoști: CĂTĂLIN ROTEA reprezintă viitorul! Aș vrea să mai adaug ceva. Ați observat că am reușit să nu-i pronunț numele? Nu vreau să vorbesc despre trecut. Trecutul este consumat. Vreau să vorbesc despre viitor. În viitor se află speranțele și așteptările bălșenilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.