Acasă Politic Toma se ţine de cuvânt. Un tânăr pentru Slatina: Cosmin Ciorei

Toma se ţine de cuvânt. Un tânăr pentru Slatina: Cosmin Ciorei

1124

Anul electoral 2016 se anunţă unul foarte interesant şi plin de surprize. O surpriză este formațiunea progresistă, care-şi dorește să să obțină un scor bun şi să crească din punct de vedere electoral. UNPR se declară un partid pregatit pentru alegerile din vara acestui an și are încredere într-o echipă de campanie bine organizată. Progresiştii olteni se vor prezenta la alegerile din 5 iunie 2016 cu liste și candidați proprii.
În prima duminică a lunii aprilie a anului în curs, la biroul senatorial al lui Ion Toma, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României Olt şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului condus de Valeriu Steriu, a avut loc conferinţa de presă în care a fost prezentat, drept candidat la Primăria municipiului Slatina, tânărul preşedinte al Organizaţiei de Tineret a UNPR Olt şi consilier local al urbei reşedinţă de judeţ. Alături de acesta a fost şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Pavel Belinski.

Ion Toma, directorul de campanie la nivel naţional al UNPR, a prezentat, în sfârşit, surpriza pe care a spus că o are pentru alegerile locale de la Slatina. Cosmin Ciorei este propunerea Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Organizaţia Olt, pentru fotoliul de primar al Slatinei. Senatorul Ion Toma crede în tineri şi consideră că ei sunt viitorul în politică, şi cei care vor ajuta Slatina, fiind promovaţi, de la Bucureşti, din funcţii înalte.
„Aşa cum am promis, vă prezint pe cel mai important candidat al nostru, în afară de Luminiţa Adam, care candidează la Consiliul Judeţean, pe Cosmin Ciorei, candidatul nostru la Primăria Slatina. Mă bucur să dau un tânăr în capitala de judeţ. Un prieten, un tânăr bine pergătit profesional şi care, cred eu, va fa ce o figură foarte frumoasă.
Printr-o politică a primarului Cosmin Ciorei, putem să aducem mulţi investitori, asta presupune foarte multe facilităţi. În aceste condiţii, sigur vom aduce locuri de muncă, iar tinerii vor fi interesaţi să se întoarcă acasă. Cosmin merge şi va merge în toate cartierele şi va consemna toate problemele, ca în platforma lui electorală să răspundă. O să aibă o listă de consilieri care vor duce Slatina pe un drum foarte bun. Vo r fi profesori, economişti, oameni de afaceri, oameni care au aplecare pentru a face ceva pentru cetăţenii acestui municipiu. Consider că tinereţea lui Cosmin Ciorei va conduce la multe realizări pe care ni le-am propus.
Mi-a spus că dacă nu va face ceva într-un an, va pleca. Acest lucru mi-a dat de gândit, că e un om care ştie ce vrea şi zic că este foarte bine pregătit şi, în aceste condiţii, eu cred că a venit momentul să-i dăm o şansă.”, a spus Ion Toma.

UNPR, doua forţă politică în judeţ
Întrebat, cum se va poziţiona partidul în judeţ, faţă de PSD, Ion Toma a spus că nu a vorbit de rău, de când este senator, oamenii cu care a lucrat şi a colaborat şi nu o va face nici acum: „Politica la judeţul Olt este una simplă, aceea de a fi a doua forţă politică în judeţ. Şi o facem fără nicun fel de discuţie. Suntem adepţii luptei de idei, indiferent ce fac adversarii noştri politici. Pentru că vrem, nu vrem, atât PSD, cât şi PNL, sunt adversarii noştri politici.
Faptul că am reuşit să avem din 80%, 50% tineri şi femei candidaţi, pe mine mă bucură enorm. Şi o să vedeţi că ei vor fi cei cu care o să vorbiţi”

Ciorei propune: administraţie transparentă
Consilierul local, Cosmin Ciorei, care este, de acum, candidatul UNPR pentru fotoliul de primar al Slatinei, şi-a făcut o scurtă prezentare şi a prezentat câteva dintre soluţii la anumite probleme ale municipiului reşedinţă de judeţ. Acesta a mai spus că va milita pentru o administraţie transparentă, iar ului dintre principalele sale obiective va fi atragerea fondurilor europene:
„Mă numesc Cosmin-Nicolae Ciorei, sunt născut, crescut în Slatina, de profesie jurist. Am luat decizia de a candida deoarece cunosc majoritatea problemelor slătinenilor şi consider că am cunoştinţele necesare pentru a le rezolva. Îmi doresc din suflet să fac o politică a tinerilor şi să facem tot ce ne stă în putere pentru a ne aduce tinerii înapoi în oraş, eu am foarte mulţi prieteni plecaţi.
Totodată, militez pentru o politică transparentă, pentru o administraţie transparentă, vreau să aducem din nou şedinţele de Consiliul Local în mijlocul slătinenilor, pentru ca aceștia să poată participa la fără să fie nevoiți să urce pe Dealul Grădiște, la Casa Căsătoriilor. Îmi doresc transparenţă şi eficienţă în CL şi în Primărie.
Probleme sunt peste tot, din discuţiile cu slătinenii am dedus că îşi doresc un candidat care să nu fie atât de superficial, îşi doresc să fie respectaţi. Am devenit cunoscuţi la nivel naţional ca oraşul cu WC de 50.000 de euro, oraşul în care dosarele de corupţie sunt la ele acasă.
Îmi doresc să găsim posibilităţi de a atrage cât mai multe fonduri europene deoarece vă spun un lucru – majoritatea ştim să cheltuim banii, cred că şi contracandidaţii mei se pricep foarte bine la cheltuit banii, pe mine mă interesează în primul rând cum îi facem, cum îi aducem. În situaţia în care avem un buget local substanţial putem rezolva absolut toate problemele”.

Vizite importante, la Olt
Preşedintele UNPR Olt, Ion Toma a anunţat, în cadrul conferinţei de presă că, în curând, vor veni în vizită multe personalităţi, din cadrul partidului condus de Valeriu Steriu, proaspăt ales în funcţia de preşedinte. Printre personalităţile care vor veni în judeţ se numără tenismenul Ilie Năstase – senator de Bucureşti, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordănescu – senator de Ilfov şi mulţi alţii. Contextul vizitei nu a fost dezvăluit de Ion Toma, care va fi o surpriză.

O femeie, bună pentru preşedinţia Senatului
Recent, mai multe partide şi-au propus schimbarea din funcţie a actualului preşedinte al Senatului, fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu. În cadrul conferinţei de presă, susţinută la biroul senatorial, Ion Toma a reiterat faptul că experienţa politică l-a convins că o femeie poate fi un lider.
„Viaţa şi experienţa îmi spun că, a merge alături de o femeie, este mult mai important decât a merge cu un bărbat. Mulţi colegi senatori susţin acest lucru. Sunt multe motive pentru care femeile trebuie să intre în politică şi, mai ales, în administraţie”, a spus Toma.

Vot dintr-un singur tur
O ultimă temă abordată a fost cea a numărului de tururi de scrutin pentru alegerile locale, o temă foarte dezbătută şi la nivel naţional. Toma este de acord cu un singur tur şi a şi motivat de ce merge cu această opţiune:
„Eu mi-am respectat mereu convenţiile făcute. Dacă am semnat cu PSD că vom merge cu un singur tur, aşa şi fac. Acest proiect de lege este la comisia mea din Senat. Nu aţi văzut, până acum, o aplecare a mea spre două tururi, cu toate că partidele mici au nevoie de alegeri în două tururi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.