Acasă Actualitate 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, sărbătoriţi la Olt

166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, sărbătoriţi la Olt

691

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a sărbătorit vineri, 1 aprilie a.c., în avans, Ziua Jandarmeriei Române, care se celebrează pe 3 aprilie, atunci când în 1850 printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi”.
Ceremonia festivă a avut loc în Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Olt, în prezenţa a numeroşi jandarmi, a foşti comandanţi sau a reprezentanţilor instituţiilor cu care IJJ Olt a colaborat în ultimul an. La acest eveniment au fost prezenţi şi prefectul Judeţului Olt, Silviu Neacşu, subprefectul judeţului Olt, Emanuel Oproiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt. Momentul festiv a culminat cu recompense acordate personalului Jandarmeriei Olt. De asemenea, diplome de recunoştinţă au primit şi instituţiile cu care IJJ Olt colaborează, dar şi reprezentanţii presei, care au reflectat activităţile jandarmilor în mod obiectiv.

În continuare, vă prezentăm lista cu membri ai personalului Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, care au fost înaintaţi în grad sau au fost recomepensaţi cu „Mulţumiri”:

– PLUTONIER ADJUTANT
plutonier major – BĂLUŢOIU MARIAN
plutonier major – CHIRIŢĂ EUGEN
plutonier major – GOLEA CONSTANTIN-COSMIN
plutonier major – MILITARU GHEORGHE-CRISTIAN
plutonier major – UDREA OCTAVIAN-GHEORGHE;

-„Mulţumiri”
Colonel STOICA VASILE
Locotenent colonel MIHAI IULIAN
Locotenent colonel CIOTEA NICOLAE
Maior BURICATA FLORIN
Plutonier adjutant-şef NICOLAE FLORIN.

24 de ofiţeri şi 41 de subofiţeri au primit „Multumiri”, 3 ofiţeri şi 28 de subofiţeri au primit „Felicitări”. Citare prin Ordin de Zi pe Unitate au primit 5 ofiţeri şi 24 de subofiţeri.

Pe platoul di faţa Consiliului Judeţean şi al Prefecturii Olt a urmat prezentarea unor standuri cu puncte de informare, ateliere creative sau spaţiu de antrenament. Copiii au fost fascinaţi de tehnica deţinută de jandarmii olteni. Standurile cu tehnica de amprentare – prelevare a probelor şi cea cu tehnica de comunicaţie au fost preferatele celor mici. Nici câinii folosiţi în intervenţie nu au scpăat cu una, cu două, deoarece mucuţii s-au îmbulzit pentru a atinge animalele „cu epoleţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.