Acasă Actualitate Seminar pentru tinerii din mediile vulnerabile, la Fundaţia pentru Tineret Olt

Seminar pentru tinerii din mediile vulnerabile, la Fundaţia pentru Tineret Olt

617

Direcția Județeană Pentru Sport Şi Tineret Mehedinți și Fundația pentru Tineret Mehedinți au organizat seminarul de informare si transfer de bune practici în proiectul: „Consiliere și formare pentru dezvoltarea tinerilor din medii vulnerabile”, finanțat în Apelul coerent din cadrul programului RO10 – „Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European(SEE) 2009 – 2014, ID proiect PEH 030. Seminarul a avut loc în incinta Fundaţiei Pentru Tineret Olt, joi, 31 martie 2016. Acest proiect este cofinanțat din Grantul SEE – 584 503,91 lei și Bugetul Național 103 147,75 lei. Perioada de implementare este de 11 luni în perioada 22.06.2015-30.04.2016.

„Proiectul abordează două nevoi centrale ale tinerilor din medii vulnerabile: nevoia de servicii de consiliere și orientare în carieră, precum și nevoia de dezvoltare a competențelor de bază necesare includerii pe piața muncii a tinerilor ce termină învățământul obligatoriu. Activitățile derulate cu tinerii și părinții lor se vor centra pe demersuri de consiliere pentru dezvoltarea de competențe transversale. Ne propunem să: dezvoltăm o metodologie de consiliere și dezvoltare personală la specificul grupului vulnerabil, cu accent pe dezvoltarea atitudinilor asertive față de acțiunile discriminatorii; Implicam 100 de tineri liceeni proveniți din medii vulnerabile și 100 de părinți/tutori ai acestora în activități de consiliere educațională și pentru carieră a tinerilor; transferăm către 100 de reprezentanți ai Fundațiilor pentru Tineret, ONG-urilor de tineret și Direcțiilor Județene pentru Tineret și Sport, planul de măsuri dezvoltat în parteneriat public-privat în vederea dezvoltării atitudinilor asertive față de acțiunile discriminatorii ale tinerilor proveniți din medii vulnerabile și ale părinților acestora, în cadrul unei activități de tip rețea și a cinci seminarii organizate.”, spun organizatorii seminarului.

La acest seminar, Asociația Română de Consiliere și Sprijin a prezentat proiectul și modelul de consiliere dezvoltat și pilotat de promotorul de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.