Acasă 7 zile Cronometrul de Serviciu – 7 Zile

Cronometrul de Serviciu – 7 Zile

772

Miracol la Şopârliţa. Convertit la liberalism, s-a făcut bine!
Arsenie Boca începe să fie gelos. În curând, locul de pelerinaj al românilor va fi comuna Şopârliţa, judeţul Olt. Iar aici nu e vorba de moaştele vreunui sfânt descoperit cu ocazia săpăturilor la lucrările de canalizare efectuate în zonă. Pur şi simplu, imediat ce a trecut la liberalism şi a decis să candideze din partea PNL la primăria comunei, cetăţeanul Gelu Ştefănică, fost primar la Pîrşcoveni, îmbolnăvit după ce a pierdut alegerile în urmă cu câţiva ani, s-a făcut bine. Nu-l mai doare nimic, e gata de lupta electorală, aleargă prin sat să-şi convingă concetăţenii să-l voteze, e dispus chiar şi la o confruntare directă cu pălăria primarului Cristinel Neagu… Iată că alegerea unei noi căi politice, pentru unii, e adevărat izvor de sănătate. Cel mai probabil, după ce va câştiga alegerile, dacă se va întâmpla asta, Gelu Ştefănică va merge personal la Casa de Pensii Olt, să returneze banii primiţi ilegal pentru o boală de care nu a suferit profund. Altfel, un om cu afecţiuni stă liniştit acasă, îşi ia pastila, îşi trage fesul pe urechi şi nu se mai gândeşte să candideze la primărie. Până atunci, la tipografii de soi din Muntele Atos se fac broşuri cu acatistul Sfântului Gelu. De la Şopârliţa…

Bălaşa îşi caută partid
Când am scris, acum patru luni, că Bălaşa este cea mai proastă soluţie a liberalilor slătineni pentru candidatura de primar, Gigel Ştirbu a înjurat şi a mers mai departe. Acum, şi co-preşedintele PNL Olt e de acord cu ZDO, chiar dacă nu o va recunoaşte public niciodată. Relaţiile sale cu protejatul, cel care nu a demisionat niciodată din UNPR şi nu ştiu mulţi că s-ar fi înscris în PNL, sunt explozive. Pe surse: nici nu mai contează numărul lor, simţind că ar putea fi schimbat din poziţia de candidat al PNL, Bălaşa contra-atacă şi ameninţă cu plecarea la UNPR, deşi e greu să pleci undeva unde te afli şi chiar cu o candidatură independentă. În aceste condiţii, cu o lună înaintea campaniei oficiale pentru alegerile locale, PNL riscă să nu aibă candidat. Sau vor căuta soluţii de avarie. Greu de găsit, în condiţiile în care A. Iordache nu pare dispus să se mai bage, iar altcineva să se înscrie, ştiind că pierde, e greu de găsit. Despărţirea oficială, în câteva zile. Până atunci, nori negri pentru Ştirbu şi presiune cât cuprinde. Cei care îi sunt colegi de partid şi vor să scape de el se pregăstesc să-i ceară să candideze la Primăria Slatina. Vorba lui Băsescu: „testul stâlpului”. Acum, s-ar vedea bărbăţia politică a deputatului Ştirbu, un lider naţional, care nu a cunoscut niciodată botezul votului direct. Nici măcar la o asociaţie de locatari de pe Strada Mănăstirii.

Şoc! Ciocan de la Osica şi Velica de la Izbiceni au demisionat!
Nimeni nu se aştepta la aşa ceva: doi primari cu greutate în judeţul Olt, care şi-au pus definitiv amprenta asupra modului de facere şi de înţelegere a administraţiei locale, au ales să se retragă. E vorba de Mircea Velica – PSD – primar la Izbiceni şi de Ion Ciocan – PNL – primar Osica de Sus, cei care, vineri, 25 martie 2016, au părăsit funcţia de preşedinte şi, respectiv, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Olt. Deciziile celor doi au fost consfinţite cu ocazia Adunării Generale a AcOR Olt, la care au participat primarii din localităţile membre, alături de Emil Drăghici – preşedintele AcOR la nivel naţional. În locul celor doi, responsabilitatea AcOR Olt se va afla pe umerii primarului de la Nicolae Titulescu – Florin Gheorghe Tiutiu – preşedinte – şi ai primarului de la Bobiceşti – Ilie Chitez – prim-vicepreşedinte. Desemnarea acestora s-a făcut prin vot, iar ei au întrunit majoritatea exprimată liber. Şedinţa AcOR a avut loc în amfiteatrul Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, după ce, iniţial, fusese stabilită o altă locaţie…

166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române
Marţi, 29 martie a.c., la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a avut loc simpozionul intitulat „166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române”. Invitat de onoare al evenimentului a fost profesor dr. Bogdan Bădiţoiu – şeful Serviciului Judeţean Olt al Arhivelor Naţionale, care a prezentat aspecte privind organizarea şi rolul Jandarmeriei Române la nivel naţional, precum şi evoluţia acestei Arme în judeţul Olt. Tot la sediul Jandarmeriei Olt a fost vernisată o expoziţie de fotografii de arhivă, precum şi materiale privind istoricul unităţii, organizarea şi rolul structurilor de jandarmi. Simpozionul este o acţiune premergătoare zilei de 3 aprilie, când se împlinesc 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, din anul 1850, când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi”.

Senzaţii tari cu basculanta
Luni, 28 martie a.c., spre seară, pompierii SMURD din cadrul Detaşamentului Slatina au intervenit în zona barajului de la Moşteni, din comuna Teslui, pentru a acorda prim-ajutor unui şofer (45 ani) de basculantă, maşina, care fusese încărcată cu nisip, răsturnându-se. Din fericire, până la sosirea echipajelor de salvare, bărbatul a putut să iasă din cabină. Omul din Dobroteşti, judeţul Dolj, a fost găsit consţient şi stabil hemodinamic şi respirator, cu traumatism cranio-cerebral şi excoriaţii în zona toracelui. Acesta a fost transportat la UPU Slatina. Fără basculantă. Ambulanţa s-a descurcat mai bine pe drumul din balastieră până la spital. Acum, paguba o poate suporta patronul balastierei. Doar n-o plăti şoferul autospecialei…!

Gigele, ai telefonul lui Buliteanu?
E certitudine: PNL a rămas, la Slatina, fără candidat la primărie. Absenţa nominalizatului şi lansatului Marius Bălaşa din spaţiul public, constatată în ultima vreme, nu e întâmplătoare. Tensiunile dintre fostul pedelist (trecut şi pe la UNPR) şi conducerea partidului sunt reale. Practic, în aceste zile, deşi nu se recunoaşte, liberalii caută candidat pentru Primăria Slatina. Singura soluţie la îndemână pentru Gigel e un om din partid, un liberal cu state vechi de plată: Gabriel Dima Buliteanu. Un simplu telefon, o discuţie bărbătească între Ştirbu şi Buliteanu poate rezolva soluţia liberală de la Slatina. Pe Gabriel nu-l vrea mafia liberală, dar îl susţin toţi membrii de partid, oameni care vor primar la Slatina unul de-al lor. Chiar dacă nu ştie tenis de câmp, Buliteanu are capacitatea de a crea în Slatina acea stare emoţională care să-i atragă la vot pe cei care gândesc de dreapta şi pe cei din bazinul nehotărâţilor. Altfel, pentru mai multe detalii, numărul de telefon al lui Buliteanu începe astfel: 07.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.