Acasă Administrație Primarii şi secretarii de primării din judeţul Olt, instruiţi pentru alegerile locale

Primarii şi secretarii de primării din judeţul Olt, instruiţi pentru alegerile locale

1004

Luni, 28 martie a.c., în Sala „Europa” a Consiliului Județean Olt, primarii și secretarii primăriilor din judeţ au fost convocați la prima instruire pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, subprefectul Emanuel Oproiu şi reprezentantul Autorităţii Electorală Permanente (AEP), i-au rugat pe cei prezenţi să respecte normele şi legislaţia în vigoare şi să asigure buna desfăşurare a procesului electoral. Perioada în care campania electorală începe vineri, 6 mai și se va termina pe 4 iunie a.c.

Anul acesta vine cu o noutate: Birourile Electorale Judeţene sunt Birouri Judeţene ale A.E.P. Pentru judeţul Olt, Biroul Judeţean al A.E.P îşi are adresa în municipiul reşedinţă de judeţ, pe bulevardul A.I. Cuza, nr. 12A, etajul V al clădirii Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt. Cetăţenii şi cei interesaţi se pot adresa la numărul de telefon şi fax: 0249 436 332; 0751 259 611, 0733 733 608, şi prin e-mail: bj.olt@roaep.ro. După ce factorii implicaţi în organizare au rezolvat problemele logistice, mai e un singur lucru de făcut: pompierii trebuie să facă verificări la imobilele unde se vor afla secții de votare.

Anul electoral 2016, vine cu o altă noutate: cetățenii Uniunii Europene, cu rezidența în localitățile din România, vor avea şi ei drept de vot. În judeţul nostru se află 202 de persoane de acest fel – în 52 de localități.

În judeţul Olt se vor înfiinţa 379 de secții de votare, şi fiecare dintre acestea trebuie să aibe şi câte un informatician.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.