Acasă Politic Valeriu Steriu, noul preşedinte al UNPR

Valeriu Steriu, noul preşedinte al UNPR

693

Sâmbătă, 26 martie a.c., a avut loc, la Bucureşti, Conferința Națională a Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR). În cadrul Conferinţei s-au supus votului propunerile pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii: Valeriu Steriu, Iulian Cristache și Ioan Iovescu. Dintre toţi, Valeriu Steriu a ieşit câştigător, obţinând 339 de voturi de la cei 370 de membri ai UNPR, din cei 401 membri prezenţi la Conferința Națională. Alături de Steriu a fost senatorul Ion Toma, care a crezut în capacităţile sale şi l-a susţinut cât a putut de mult.

Noul preşedinte al UNPR, deputatul Valeriu Andrei Steriu s-a născut la 24 septembrie 1965, la București. Acesta a urmat cursurile Institutului Politehnic din București, obținând licența de inginer mecanic (1984-1989). În 2007 devine doctor în agronomie al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Facultatea de management, inginerie, economie în agricultură și dezvoltare rurală, cu teza de doctorat „Proiectarea unei strategii pentru agricultura românească în vederea integrării în Uniunea Europeană”.

În anul 2004, este ales senator PSD de Olt, cu 50,12% voturi. În 2008, este ales deputat PSD+PC de Olt, unde a primit 57% din voturi. În anul 2012, a fost ales deputat de Călărași, cu 51,6%, respectiv 12.142 voturi.

Sursă foto: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.