Acasă Administrație Primarul de la Vîlcele. Acuzaţii grave!

Primarul de la Vîlcele. Acuzaţii grave!

1389

Primim la redacție
Primarul Taifas de la Vîlcele, reclamat de cetățeni…

În 2012, în urma votului de pe valul USL, Alexandru Taifas a dat salariul mare de la spitalul de la Greci, acolo unde fusese pus, sub forma unei recompense politice, pe candidatura la funcția de primar, la Vîlcele. Acolo unde mai fusese în urmă cu ani.
Întoarcerea sa, ca un fiu risipitor, nu a adus, în localitatea pe care încă o conduce, acea pace socială care era așteptată de multă lume, ba chiar, din contră, Taifas a împărțit lumea în mai multe tabere. Împotriva sa sunt mulți care au argumentele lor, de la caz la caz, prin care contestă felul în care se face administrație locală.
Dăm în continuare curs unei scrisori primită la redacție, semnată de Florea Manea din Bărcănești, Vîlcele. Poziția celui în cauză e reprodusă întocmai în cele care urmează…

„Domnule director,

Subsemnatul Manea I. Florea, născut la date de 3 ianuare 1946, fiul lui Ilie și al Ioanei, cu domiciliul în comuna Vîlcele, satul Bărcănești, din județul Olt, vă pot aduce la cunoștință următoarele întâmplări ce se petrec în această comună:

– Domnul primar Taifas Alexandru îi protejează pe unii ciobani ai comunei, mai ales pe cei cu oi mai puține, cum sunt Boicea I Stelică, Burcică Aurel, Trocon Eugen, care, în timpul când s-a închiriat islazul, în 2015, aveau în Registrul Agricol, la Primăria Vîlcele, între 50-70 de oi, verificare făcută de către Prefectura județului Olt, în data de 03.06.2015; – La mine, Manea I. Florea, s-a găsit un număr de 634 de oi, tot la Registrul Agricol;
– Eu, Monea I. Florea am primit suprafața de islaz tot ca Boicea Stelică, cu 50 de oi, izlaz de 16 hectare, aceeași suprafață și ca Burcică Aurel, cu 70 de oi și ca Tracon Eugen, cu 60 de oi.
Mai departe, lui Ghiță Emil, la 70 de capre câte avea în timpul concesionării i s-a dat suprafața de 30 de hectare, chiar lângă casa mea, unde, din 1946, am fost născut și crescut, cu tîrla oilor pe acest teren, pe care am avut-o până în 2014 când primarul Taifas Alexandru a dat terenul lui Ghiță Emil, pentru că i-a făcut trei cavouri de veci și l-a ajutat în campania electorală.
Dar, în data de 25 februarie, la orele 9 seara, a venit Ghiță Emil cu mai multe persoane, cu numiții: Ghiță Cristi, Ciobanu Costică și alții pe care nu i-am cunoscut, iar eu am sunat la Poliția Vîlcele, iar cei prezenți l-au auzit pe Ghiță Emil spunând că mă omoară și mă taie cu securea, că mă mută din comuna Vîlcele, că așa a zis primarul Taifas, pentru că am făcut reclamație la prefectul județului Olt, să mi se dea dreptul care mi se cuvine de pășunat, pentru că la acești trei ciobani le cad 3 oi pe hectar, iar mie 30 de oi pe hectar.

(…)
Acest primar al comunei Vîlcele, care a mai fost primar între 2004-2008, a mai vândut câteva suprafețe de hectare numiților Stănescu Ion și Iacob Marian – vă arăt document dat de ministrul Agriculturii – suprafațe ce provin din islazul comunal, iar acești oameni nici măcar nu sunt din satul Bărcănești. Vă dați seama că nu l-a dat pe ochi frumoși și a avut și primarul un beneficiu de pe acest islaz. Tot satul Bărcănești știe că acest islaz a fost pășunea vacilor, un islaz din 1916 pe care primarul Taifas l-a vândut. (dețin probe de la Ministerul Agriculturii).

În concluzie, primarul Taifas Alexandru nu merită să mai conducă această comună – Vîlcele, din cauza faptului că minte foarte mult, cu nerușinare. Mai departe, islazul comunei Vîlcele nu s-a împărțit corect, iar cel cu 50 de animale și cel cu 700 au pășuni egale, ceea ce nu e corect.
Se aduc oi din alte comune, să acopere și să dea suprafață mai mare la Boicea Stelică. Toată iarna au umblat cu 55 de oi, iar acum aduc oi din comuna Schitu – sat Greci, din Șerbănești, că așa vrea primarul Taifas care nu-și face datoria de primar al comunei Vîlcele, iar 60 de vaci ale satului Bărcănești au rămas fără islaz și nu au unde să pască…

Manea I. Florea
Comuna Vîlcele – satul Bărcănești
Strada Iminogului, Numărul 5
Județul Olt”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.