Acasă Interviu Interviu cu Adrian Iordache, consilier local în cadrul Consiliului Local Slatina

Interviu cu Adrian Iordache, consilier local în cadrul Consiliului Local Slatina

1956

„Emil Moț este omul venit dintre oameni, crescut în Slatina, știe ce are nevoie orașul, știe de ce au nevoie cetățenii!”

– Ce trebuie să ştie slătinenii despre consilierul local Adrian Iordache?
Sunt genul de persoană directă care spune lucrurilor pe nume, dar în același timp încerc mereu să analizez și să înțeleg lucrurile în profunzime. Mă consider genul de om care lasă faptele să vorbească. Aș dori ca slătinenii să știe că înainte de a fi consilier local, sunt un simplu cetățean care la fel ca și ei s-a lovit de diverse probleme în oraș. Fie că vorbim de statul la coadă la o instituție sau de faptul că o bordură de pe o anume stradă nu e pusă bine și deranjează traficul rutier și pietonii, de toate aceste probleme de care se lovesc dumnealor mă lovesc și eu. De aceea fac și voi face în continuare tot ceea ce îmi stă în putință să le remediez.

– Câte proiecte de hotărâre, propuse de dumneavoastră, au devenit hotărâri de consiliu şi care sunt acelea?
– Sunt patru care sunt încă în faza de pregătire, în sensul că mai sunt mici retușuri care trebuie făcute. Sper să le vedeți finalizate până la sfârșitul mandatului meu. Primul proiect vizează inființarea unei centuri verzi a Slatinei. De asemenea, îmi doresc parcări pentru biciclete în zonele aglomerate ale orașului. Al treilea vizează găsirea de soluții pentru rezolvarea problemelor generate de cerșetorii din oraș. Proiectul care mi-a dat cele mai mari bătăi de cap este cel privind regulamentul cromatic al clădirilor. În acest moment, există un regulament dar care se aplică doar la blocuri. Dacă proiectul meu va vedea lumina zilei, vom avea un regulament special pe tipuri de clădiri – istorice, edilitare sau de alt fel. Am avut mai multe amendamente și interpelări, fără a le ține evidența. Știu că sunt colegi care își notează fiecare intervenție în legislativ, dar mi se pare firesc să reacționezi atunci când constați o neregulă sau când consideri că poți aduce o îmbunătățire unui proiect. Vă pot reaminti  amendamentul pe care l-am avut la proiectul legat de acordarea de finanțări pe Legea 85, organizațiilor non-profit. Prin amendamentul meu s-a înființat la nivelul CL o comisie pentru verificarea cheltuirii sumelor acordate.

– Dacă ar fi să faceţi o analiză a activităţii aparatului administrativ local, care ar fi rezultatul?
– Până în acest mandat nu am mai avut contact atât de direct cu administrația publică locală.  Aș dori reducerea birocrației în tot aparatul administrativ al Primăriei. E nevoie și de o comunicare mai bună, dat fiind faptul că de aceste probleme se lovesc în primul rând cetățenii. În  rest consider că toată lumea își face treaba pe cât de bine se poate, având în vedere că unele servicii sunt deficitare din punct de vedere al personalului cât și al dotărilor.

– Care sunt planurile dumneavoastră politice pentru perioada următoare?
– Nu am o țintă în acest sens. Vreau să ajut oamenii. Dacă voi face parte dintr-un proiect anume, sau voi fi propus undeva, acesta este singurul meu obiectiv. Voi merge acolo unde va fi nevoie de mine și îmi voi pune expertiza în slujba acelui proiect. Cert este că, indiferent de viitorul meu, întotdeauna voi fi un social-democrat, adică în sprijinul oamenilor.

– Veţi mai candida pentru un loc în Consiliul Local Slatina şi de ce?
– Acest lucru nu depinde numai mine, depinde de cum mă vor evalua oamenii care m-au votat. Rămâne de văzut dacă m-am ridicat la standardele lor. Dacă vor fi lucruri pozitive, îmi doresc să continui pe acest drum pentru a rezolva cât mai multe dintre problemele oamenilor. Vreau să inițiez noi proiecte care să vină în sprijinul cetățenilor.

– Ne puteţi enumera câteva probleme care v-au fost prezentate de cetăţeni şi cum v-aţi implicat în rezolvarea lor?
– Am identificat împreună cu cetățenii din zona Carol I, faptul că nu există sistem de alimentare cu apă şi canalizare, dar și lipsa alimentării cu energie electrică. Alimentarea cu apă și canalizarea s-au rezolvat, iar racordarea la reţeaua de energie electrică a fost prinsă în bugetul pe anul în curs. Am luat la pas cartierul Crișan, am stat mereu de vorbă cu oamenii pentru a le afla problemele. Am descoperit astfel diverse probleme administrative cu care oamenii se confruntă, de la câteva pavaje lipsă sau garduri indoite, la termoizolarea blocurilor dumnealor, pericolul câinilor maidanezi, pubele îngropate, limitatoare de viteză, locuri de joacă mai sigure pentru copii. Sunt probleme la care, în cea mai mare parte, am venit cu soluții. Mai sunt și alte probleme semnalate de cetăţeni şi sper să mă țin de promisiuni și să le rezolv.

– Care consideraţi că este cea mai gravă problemă a municipiului şi care ar fi soluţia?
– Cea mai gravă problemă a municipiului este gestionarea câinilor maidanezi. Cel mai important lucru este siguranța cetățeanului. Atât timp cât un om nu se simte în siguranță atunci când merge pe stradă, cum să ne așteptăm de la acel om să se simtă confortabil în orașul nostru? Sper să putem rezolva cât mai urgent cu putință tot ce presupune avizare și autorizare a adăpostului de la Sărăcești, pentru a putea reda cetățenilor siguranța. Le cer slătinenilor să înțeleagă, că fiind serviciu ce aparține primăriei, o instituție publică, procedura este un pic mai greoaie. Sper să reîncepem capturarea câinilor cât mai repede posibil.

– Dacă aţi avea calitatea de consilier personal al primarului, ce l-aţi sfătui?
– L-aș sfătui să asculte mai mult cetățenii, să încerce să le înțeleagă la toți doleanțele și să le și rezolve. Îi cer să continue să fie deschis așa cum știu că este.

– Sunteţi consilier local din partea PSD. Formaţiunea politică îl are candidat la primărie pe Emil Moţ. Vorbiţi-ne despre omul Emil Moţ şi de ce ar trebui votat în detrimentul celorlalţi candidaţi!
– În primul rând, aș dori să vă spun că Emil Moț nu reprezintă doar un candidat pentru mine. Avem șapte ani de prietenie în care am făcut politica social-democrată care ne leagă. Emil Moț este omul care își dorește să facă din slătinean un cetățean mândru, un cetățean sigur în orașul lui, un cetățean sigur pe locul lui de muncă și să-l asigure de faptul că, atât timp cât are un asemenea om în fruntea Primăriei Slatina, este liniștit. Am discutat multe și de mult discutăm despre proiectele pe care Emil Moț și le dorește pentru Slatina. După cum se vede a și început să își pună în practică proiectele, proiecte discutate cu grupul PSD din Consiliul Local, grup care a înțeles că proiectele sale sunt proiecte bune, viabile din punct de vedere economic, și cel mai important lucru, proiecte în sprijinul cetățeanului, proiecte sociale. Emil Moț este omul venit dintre oameni, crescut în Slatina, știe ce are nevoie orașul, știe de ce au nevoie cetățenii. Față de ceilalți contracandidați, el are proiecte pe toate planurile în ceea ce privește Slatina, știe că Slatina este un oraș într-o continuă dezvoltare și odată cu această dezvoltare cresc și pretențiile cetățenilor. În acest sens, Emil Moț are proiecte pentru tineri, pentru vârstnici, pentru locuri de muncă sigure, pentru siguranța cetățeanului, pentru un oraș mai verde, pentru un oraș mai curat, pentru școli, pentru copiii noștri și pentru tot ce înseamnă un oraș european. Știe ce are de făcut la Primăria Slatina și cu siguranță acolo unde este cazul va interveni pentru a îndrepta lucrurile. V-aș putea spune foarte multe despre omul și candidatul Emil Moț, dar pe scurt slătinenii trebuie să aibă încredere în Emil Moț, pentru că numai cu el acolo Slatina își va continua proiectele începute. De asemenea, este o certitudine că vor începe și altele, mult mai frumoase.

– Care este mesajul dumneavoastră pentru slătineni?
– Având în vedere că nu mai este mult timp rămas până la sfârșit de mandat le mulțumesc slătinenilor pentru că mi-au dat șansa de a-i sluji. Sper ca de fiecare dată să mă abordeze în indiferent de ce probleme au și, cu ajutorul celor de care va depinde acel lucru, să le pot rezolva problemele sau măcar să-i pot îndruma în direcția bună…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.