Acasă Economic Prolyte Piatra-Olt, inaugurată de vicepremierul Costin Borc

Prolyte Piatra-Olt, inaugurată de vicepremierul Costin Borc

1205

Ziua de 9 martie a.c., a fost o zi istorică pentru oraşul Piatra-Olt. A fost inaugurată o unitate Prolyte. Iar la acest eveniment, invitatul special a fost vicepremierul şi ministru al Economiei, Costin Borc. Totodată, printre cei care au tăiat panglica inaugurală s-au numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele CJ Olt, Marius Stănescu, prefectul de Olt, Silviu Neacşu, deputatul Colegiului 3, Florin Iordache şi primarul oraşului Piatra-Olt, Tudor Udrescu. Vicepremierul a fost foarte bucuros de ce a găsit la această unitate a producătorului de structuri din aluminiu. A găsit o echipă unită şi harnică, ce a început să onoreze primele comenzi.

Ministrul Economiei pledează pentru şcolile profesionale

Prolyte s-a axat foarte mult pe pregătirea angajaţilor de acum, şcolindu-i la locul de muncă. Mihai Hihor, directorul Prolyte Products Pro România, îi numeşte pe angajaţi „artişti”, menţionând că ceea ce fac ei este o artă, fiecare piesă, chiar dacă seamănă cu celelalte, este unică. Elementele structurilor de aluminiu sunt unice şi datorită faptului că au cod de bare cu număr unic. Costin Borc, îndemnat de ceea ce a constatat la Prolyte Piatra-Olt, doreşte ca învăţământul profesional să fie o prioritate. Acest tip de învăţământ oferă pieţei de muncă oameni calificaţi.

„Este foarte important învăţământul profesional. Aici sunt lăcătuşi-mecanici, oameni care folosesc echipamente cu comandă numerică de ultimă generaţie. Este nevoie de învăţământ profesional. Lucrurile acestea nu pot să se întâmple fără primărie, prefectură, consiliu local, consiliu judeţean, pentru că se întâmplă mai mult datorită autorităţilor locale şi mai puţin din parte Guvernului şi e bine să fie aşa”, a spus Borc.

Piatra de temelie la Prolyte Piatra-Olt a fost pusă anul trecut, în iunie. Lucrările la şantierul întreprinderii au început atunci, iar miercuri, 9 martie 2016, a fost inaugurată marea hală în care se face artă. Artă folosită în străinătate. Cea mai mare scenă, care a beneficiat de structura din aluminiu, produsă de Prolyte România, a fost cea de la Concursul Muzical Eurovision, în 2014. În prezent, Prolyte Piatra-Olt are 150 de angajaţi, care lucrează într-un singur tur, deşi capacitatea este de 500 de angajaţi, număr de angajaţi pe care îi va avea în curând. Pentru că angajările sunt în plină desfăşurare. Conducerea întreprinderii mai doreşte să construiască o hală în plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.