Miercuri, 9 martie a.c., ALRO Slatina, perla metalurgiei din România, uşile au fost larg deschise pentru o vizită importantă. Vicepremierul României şi ministru al Economiei, Costin Borc, a venit, într-o vizită de lucru, pentru a vedea cum funcţionează una dintre emblemele cunoscute şi recunoscute ale României: ALRO Slatina. Îninte de a vizita halele uzinei, care, în vara anului trecut, a împlinit 50 de ani de la prima şarjă, 50 de ani de succes, 50 de ani de profesionalism în domeniu. O uzină manageriată de Gheorghe Dobra, omul care a atras clienţi importanţi din lume. Ministrul a stat de vorbă cu staff-ul de conducere al uzinei, unde s-au discutat cifrele de producţie şi de câştig, reglementări legale de care beneficiază uzina sau drumul aluminei şi până când ajunge la client produsul finit.

Ministrul Economiei, fascinat de ALRO Slatina

Vicepremierul României şi, totodată, ministru al Economiei, Costin Borc, a rămas fascinat de frumosul univers al uzinei de aluminiu de la Slatina şi de modul în care managerul Gheorghe Dobra a condus, în ultimii 23 de ani, această uzină. Ministrul a stat destul de mult în hale, fiind interesat de toate detaliile şi de procesul de producţie:

„O fabrică curată, o fabrică unde vezi că oamenii au grijă. Când vezi că o uzină este curată, înseamnă că merge bine. Vreau să mulţumesc managementului şi lucrătorilor de la ALRO, pentru că au fost atât de amabili ca să ne primească azi. Este o plăcere să fii într-o uzină, care are nişte performanţe europene, în care vezi că managementul acordă o importanţă mare sănătăţii şi securităţii în muncă. Salariaţii sunt preţuiţi şi apreciaţi de către management. Uzina este o prezenţă importantă în econimia românească, produsele de aici se gâsesc în industria alimentară şi în industria aeronautică, se regăsesc în foarte multe lucruri pe care le vedem în viaţa de zi cu zi. Avem nevoie de o industrie puternică în Europa.”

Ministrul a vizitat halele de producţie alături de managerul Gheorghe Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, deputatul Colegiului 1, Emil Moţ şi deputatul Colegiului 3, Florin Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.