Fotografia este mai mult decât un instantaneu, este o minune. Fotografia, după pictură, a fost şi este modalitatea prin care omul reuşeşte să învingă timpul. A servit istoriei, serveşte şi omului. Fotografia poate fi un „cufăr cu amintiri”. O bucată de hârtie pe care este imprimat un moment din viaţa unui om, care poate reaminti momente importante din viaţa cuiva. Arta fotografică nu poate fi stăpânită de orişicine, ci de acela care e prieten cu frumosul. Fotografia reprezintă modul în care lumina scrie poveşti. Şi de data aceasta, la expoziţia vernisată, lumina a scris o poveste în alb şi negru.

Iubitorii de artă fotografică au avut parte marţi, 8 martie 2016, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ din Slatina de o expoziţie fotografică, cu lucrări care aparţin Mariei Racoviţan. Lucrările au fost expuse în cadrul Salonul Naţional de fotografie artistică „EVA XXI”, care a ajuns la a V-a ediţie. Mulţi prieteni ai Mariei au fost prezenţi, iar cei mai emoţionaţi au fost părinţii ei: Cornelia Ciurea şi Valeru Ciurea, referent de specialitate în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt şi organizator al acestui salon.

Salonul, ca în fiecare an, este dedicat femeii şi, anul acesta, a purtat etichetele: „#findme #alive“. Modelul care apare în fotografiile vernisate se numeşte Alexandra Golubovici. Ambele au fost prezente la expoziţie şi au luminat foaierul stabilimentului cultural. Toate fotografiile au fost alb-negru şi au reprezentat un omagiu adus victimelor tragediei din Colectiv, o drama care a şocat o ţară întreagă la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.