Luni 7 martie a.c., prefectul Silviu Neacşu a dispus verificarea derulării programului privind acordarea de produse lactate și de panificație pentru învățământul primar și gimnazial la nivelul județului, dar și verificarea respectării reglementărilor de sănătate publică în toate cantinele școlare și de învățământ preșcolar cu program prelungit din județul Olt.

„Controalele vor fi efectuate de către două comisii mixte, stabilite prin ordin al prefectului, din care fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, Comisaritului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, Inspectoratului Școlar Județean Olt, Consiliului Județean Olt și Instituției Prefectului – Județul Olt.

Acțiunile se vor derula pe parcursul acestei luni și în prima jumătate a lunii aprilie, în cadrul acestora fiind verificate, în principal, următoarele aspecte:

– respectarea normelor igienico-sanitare de păstrare și de distribuție a produselor lactate și de panificație (condițiile privind transportul, graficele de distribuție, condițiile de depozitare, calitatea produselor etc);

– condițiile și modul de preparare și servire a hranei (întocmirea meniurilor, efectuarea periodică a anchetelor privind alimentația preșcolarilor și elevilor, verificarea stării de sănătate a personalului blocului alimentar în vederea prevenirii de toxiinfecții alimentare, starea agregatelor frigorifice, calitatea alimentelor scoase din magazie, transportul alimentelor etc).

 La finalul acțiunii cele două comisii vor întocmi rapoarte de verificare, în funcție de constatări urmând a fi dispuse măsurile care se impun. Aceste acțiuni de control au drept scop identificarea eventualelor disfuncționalități și remedierea imediată a acestora”, se arată în comunicatul de presă remis de Prefectura Olt.

1 COMENTARIU

  1. Domnule prefect verificati și clădirile în care invata elevii. La liceul economic unde invata fetita mea cladirea e gata sa se prăbușească. Ce face primaria? Ce face conducerea?
    Ce face seful inspectoratului județean?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here