Acasă Cultură O promisiune rezolvată: cămin cultural la Perieţi!

O promisiune rezolvată: cămin cultural la Perieţi!

879

Duminică, 6 martie a.c., în comuna Perieţi este mare sărbătoare. Tânărul primar al localităţii, Costin Robert Vâlceleanu, va inaugura noul cămin cultural. Stabilimentul a fost modernizat, iar administraţia locală a accesat fonduri europene prin Grupul de Acţiune Locală „Dârjov – Plapcea – Vedea”. Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, extindere şi modernizare nu a fost nevoie decât de o jumătate de an, iar valoarea totală a proiectului a fost de 100.000 de euro (fără TVA), două procente din valoare au reprezentat cofinanţarea din partea Primăriei Perieţi.

 

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Iminogului” este format din 80 de copii. Ei sunt primii beneficiari ai noului cămin cultural, care a fost reabilitate de la temelii, are vestiare pentru artişti, centrală termică, o scenă nouă şi 80 de scaune în sala de spectacole. Reabilitarea edificiului cultural este o investiţie importantă şi de durată, dedicată activităţilor culturale din localitate.
Tinerii artişti au, acum, un loc al lor unde vor putea face repetiţiile necesare şi se vor putea prezenta pe o scenă modernă, acolo unde vor arăta ceea ce au învăţat.
Primarul comunei, Costin Robert Vâlceleanu, se arată bucuros de noul cămin cultural, de faptul că micuţii membrii ai ansamblului au unde să îşi facă repetiţiile, pe care le făceau, până acum în vechiul cămin cultural şi într-o clasă a şcolii di comună.

În acest sfârşit de săptămână, şi anume duminică, 6 martie 2016, la ora 13.00, va avea loc inaugurarea noului edificiu, care va debuta cu o slujbă de sfinţire, oficializată de un sobor de preoţi din comună. După, oficlialităţile invitate, cum ar fi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, preşedintele Consiliului Judeţean, Paul Stănescu, vicepreşedintele CJ, Marius Oprescu sau deputatul Colegiului 3, Florin Iordache. Gazda evenimentului va fi primarul comunei, cel care investeşte mai mult decât bani în cultură, Costin Vâlceleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.