Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

333
Consilierul e la uşă! Da’ pe domnu’ Gigel l-a mai văzut cineva?
Cabinetul parlamentar al deputatului Gigel Sorinel Ştirbu e la Drăgăneşti. A ajuns să aibă aşa ceva pentru că nişte primari pesedişti l-au ajutat în 2008. Iar în USL l-a validat deputat Ioan Ciugulea. Dat, ulterior, afară din partid… Aici, la Drăgăneşti, până să înceapă calvarul şoferilor care înjură când merg spre Dăneasa şi Radomireşti, pe dreapta, e sediul unde ar trebui să vină alesul, să discute cu cetăţeanul. Numai că, uşa este închisă, parcă de când lumea. Din geam lipseşte programul de audienţe. Din respect pentru alegător. Pe dinafară, faţada chiriaşului arată jalnic. Nici urmă de om gospodar. Steagurile lipsesc din… patriotism, iar suportul de la ele trebuie să cadă zilele următoare. În capul cuiva. În rest, doar un maidanez, ce se comportă ca un consilier parlamentar, mai latră din când în când la pustiu. Şi, a semn de pagubă. Electorală. La Drăgăneşti, altfel, e bine! Poate la toamnă, cu ocazia serbărilor „De la Drăgăneşti la vale”, o să mai vină şi domnul Ştirbu pe acolo. Nu se ştie, însă, dacă va mai opri şi pe la cabinet…
 
Doi tulceni vindeau haine la Schitu. Ilegal. Jandarmii i-au sancţionat
În timp ce efectuau misiuni de ordine şi siguranţă publică pe raza localităţii Schitu, din judeţul Olt, jandarmii au depistat doi bărbaţi care ofereau spre vânzare articole de îmbrăcăminte. Cei doi bărbaţi au vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani şi erau din localitatea Babadag, judeţul Tulcea. Aceştia nu deţineau documente de provenienţă a hainelor. Jandarmii i-au sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de 750 de lei şi le-au confiscat cele 210 articole de îmbrăcăminte. Inspectoratul de Jandarmi Olt face apel la cetăţeni să solicite sprijin în situaţii antisociale sau care tulbură ordinea publică, la numărul unic de urgenţă 112.
 
Marius Bălaşa va înţelege! S-a schimbat candidatul!
Liberalii nu au nimic sigur până în prezent. Schimbarea candidaţilor anunţaţi cu surle şi trâmbiţe e singura certitudine de pe partea dreaptă, acolo unde, disperarea dată de lipsa de orizont pentru alegerile locale provoacă răsturnări de situaţie… La Bucureşti, pulifriciul lui Iohannis, Cristian Buşoi, a fost retras din competiţia pentru primărie. În locul lui vine Ludovic Orban. Un politician cu state vechi de plată, care s-a remarcat prin accidentul făcut cu maşina de serviciu, vizavi de Palatul Cotroceni, atunci când, uitându-se la gardul reşedinţei lui Băsescu, a fost pe cale să provoace o tragedie. Înlocuirea de la capitală trebuie să-l facă şi pe Marius Bălaşa, candidatul PNL de la Slatina, să înţeleagă că schimbarea face parte din regula vieţii! De pe margine, Andrei Iordache dă ture cu bicicleta, iar Victor Iacobescu se gândeşte şi el serios cum ar da să fie liberalul pentru Primăria Slatina. Pe Buşoi la susţinut ficusul de la Cotroceni şi a fost degeaba! Pe Bălaşa îl susţine Gigel de la Drăgăneşti-Olt. Aşa că…
 
Finu’ a demisionat! Naşu’, naşu’, ce face?
Surpriză! Luni, 22 februarie 2016, târziu, spre seară. Co-preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, a decis să renunţe la funcţia din teritoriu. Motivaţia, uşor halucinantă. Cică, trebuie să se implice în nişte proiecte de la nivel central. De parcă terminase de rezolvat, pentru următorii 50 de ani, liberalismul pentru judeţul de la sud-vest de Olt. La cârma mişcării liberale de la Dolj rămâne celălalt co-preşedinte, pedelistul Marian-Jean Marinescu. În fapt, se pare că pe Voicu l-a înspăimântat un proces de evaluare, care urma să fie făcut şi la PNL Dolj. Pentru cine nu ştie, Mişu este cununat de un alt co-preşedinte liberal din teritoriu: Gigel Sorinel Ştirbu. Dacă se gândeşte bine, naşu’, din speţa de faţă, ar putea să îi urmeze exemplul. Oricum, pe la şedinţele de partid, atunci când nu îi iese ceva, îşi trage noua pălărie pe ochi şi le spune pulifricilor, locotenenţilor şi piţipoancelor că el are multă treabă la Bucureşti şi nu are timp să rezolve problemele din teritoriu. În acest caz, dacă omul are alte proiecte, trebuie lăsat în pace, să le rezolve cu finul… La nivel central!
 
16 ani de la mineriada de la Stoeneşti. P’asta au uitat-o toţi!
Săptămâna trecută, s-au împlinit 16 ani de la mineriada din 2000 de la Stoeneşti. Atunci, trupele de mineri, conduse de Miron Cozma, au încercat să treacă podul pe la Stoeneşti pentru a avea drum terestru liber spre Bucureşti. În noaptea de 16 spre 17 februarie a fost o cafteală generalizată. S-au bătut românii cu românii, iar victoria a fost de partea… jandarmilor. Ulterior, liderii acestei acţiuni de răzvrătire antisocială au fost arestaţi şi condamnaţi la ani grei de închisoare. Cel mai mult a încasat-o Miron Cozma. Pentru olteni, de precizat că în acea vreme prefect al judeţului era Octavian Popescu, iar preşedinte la Consiliul Judeţean, Marin Ionică. Unul de la PD, altul de la PDSR. Anul acesta, la capul podului de la Stoeneşti nu şi-a mai amintit nimeni de evenimentele din anul 2000. Aspecte controversate legate de un decedat, asupra căruia şi acum planează necunoscute privind cauza morţii.
 
Mărţişoarele au învins Primăria Slatina. Nu s-au înregistrat victime colaterale…
Deşi municipalitatea anunţa, cu surle şi trâmbiţe, că standurile cu mărţişoare nu se vor mai regăsi, anul acesta, pe trotuarul de peste drum de zona „Cuptorului de Aur” sau Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, de pe bulevardul A. I. Cuza, ele sunt tot acolo. Pe esplanada, nu e nimeni… Se pare că esplanada nu este un loc bun, un vad, cum se zice, unde să se vândă mărţişoare. E mai bine pe bulevard, chiar dacă, an de an, întreaga zonă devine un bâlci ambulant, iar frumuseţea specifică din centrul urbei e călcată în picioare. Oricum, problema e sezonieră, iar rezolvarea ei ar impune prea multă bătaie de cap, până ca situaţia să se rezolve de la sine. Poate de la anul, un nou primar, ales în urma votului din 5 iunie, va găsi o soluţie prin care să rezolve şi această problemă.
 
Tomograf la Spitalul Corabia. Investigaţii cu medic navetist
Cum-necum, Ministerul Sănătăţii a sprijinit modernizarea spitalelor româneşti cu aparatură nouă. Aşa se face că, la Corabia, a ajuns un computer tomograf care a fost, până la urmă, montat la spital. Chiar dacă au fost mici probleme cu uşa de acces pentru instalaţie. Darea lui în folosinţă este un lucru bun. Primii pacienţi au fost deja supuşi investigaţiilor pentru a afla ce-i dor, însă problema e legată de personalul medical care să deservească aparatul. Un singur medic radiolog, care vine doar două zile pe săptămână. Şi asta în cazul în care omul, adică… doamna doctor Mihaela Ionescu, nu se află cumva în concediu medical, de odihnă sau nu participă pe la vreun curs sau seminar pe teme medicale. Iar aceste situaţii neprevăzute îi pun pe corăbieni să meargă mai departe, la Caracal, la Slatina… De ce nu vin medici la Corabia, ar fi o întrebare de pus şi celor care aleg străinătatea, atunci când spun că în ţară nu au alternative.
 
Ce scriu alţii despre primarii olteni…
La Parcehtul de pe Lângă Tribunalul Olt se munceşte şi se scrie despre oameni şi fapte. Spre exemplu, Nicolae Amzu, primarul comunei Osica de Jos, este zugrăvit astfel: „În fapt, s-a reţinut că inculpatul A.N., în calitate de primar al comunei Osica de Jos, judeţul Olt, în luna octombrie 2014, a încheiat, în fals, contractul nr. 2312/30.08.2013, înregistrându-l în Registrul de intrări ieşiri al primăriei, într-o rubrică anterioară lăsată liberă, inserând astfel într-un document oficial menţiuni nereale, iar ulterior, la 21.11.2014, a dispus efectuarea plăţii şi a semnat documentele de plată către DI Vărzaru Cătălin Marius, cauzând un prejudiciu bugetului local al comunei în sumă de 13.920 lei”. Oricum, această stare penală nu-l reţine pe edil să mai candideze. Dacă nu mai e ofertat de PSD, imediat apar liberalii cu propunerea de rigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.