Acasă Administrație Planul Urbanistic General al Slatinei 2016-2026. Primăria îi invită pe cetăţeni la...

Planul Urbanistic General al Slatinei 2016-2026. Primăria îi invită pe cetăţeni la dezbateri

1567

Luni, 22 februarie a.c., la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, a avut loc conferinţa de prezentare a noului Plan Urbanistic General al Slatinei 2016-2026 (PUG), susţinută de viceprimarul Slatinei, Cristian Bircea, şi arhitectul-şef al municipiului, Adrian Birin.

Cei doi au prezentat propunerile primăriei pentru următorii 10 ani, reprezentate pe o hartă. Ultimul Plan Urbanistic al municipiului Slatina a fost realizat acum 16 ani. Primăria a trebuit să aştepte cinci ani pentru obţinerea unor avize. Astfel, primăria invită cetăţenii să aibă propuneri de modificare şi completare a PUG.

Noul Plan Urbanistic General (PUG) este o lucrare realizată în cooperare cu specialişti din cadrul Universităţii de Arhitectură „Ion Mincu“, din Burureşti. Prin acest plan, municipalitatea va face două parcuri: pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, vizavi de Stadionul „1 Mai” şi în zona fostei unităţi militare. Astfel, fiecare cetăţean va avea câte 30 mp de spaţiu verde. În categoria spaţiilor verzi vor intra şi cele două foste gropi de gunoi, care vor fi cu iarbă. Primăria mai plănuieşte şi facerea a două centuri ocolitoare, una pe partea vestică şi cealaltă pe partea estică a oraşului.

Municipalitatea, prin viceprimarul Cristian Bircea, roagă slătinenii să vină cu propuneri, pentru a se putea face intervenţiile necesare, altfel, după ce PUG va fi aprobat, cetăţenii suportă cheltuiala intervenţiilor printr-un plan de detaliu:

„Cetăţenii au ocazia să facă acele propuneri care vizează o zonă sau alta unde, poate, sunt interesaţi să se intervină, pentru că după aprobarea PUG, tot ce se face, se face pe cheltuiala cetăţenilor. Dacă, să spunem, au un teren şi vor să construiască, trebuie să vină cu un plan de detaliu, pentru care trebuie obţinute cam aceleaşi autorizaţii pe care le-am obţinut noi pentru PUG“.

Toate documentele şi informaţiile din Planul Urbanistic General al Slatinei 2016-2026 se pot găsi la următoarea adresă: http://www.primariaslatina.ro/PUG_Slatina.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.