Acasă Administrație Ionel Mirea și Emil Albotă. Când oamenii își dau mâna, dincolo de...

Ionel Mirea și Emil Albotă. Când oamenii își dau mâna, dincolo de interese mărunte

788

 

Doi oameni respectați, apreciați și de prieteni și de neprieteni. Valoarea lor e greu să fie contestată. Au arătat în decursul timpului că sunt altfel, că nu se încadrează în profilul specific oamenilor mici, care își cumpără pantofi cu toc pentru a vedea lumea de sus. Fac ce fac, acolo unde sunt, din respect pentru lucrul bine făcut, cu mult înainte ca această sintagmă să devină lozincă politică…

 

La Crîmpoia, Ionel Mirea e primarul pe care această comunitate l-a așteptat atâția ani. E omul „vinovat” de sporul demografic pozitiv înregistrat aici. Căci, ai locului, și nu numai, primesc un serviciu și, automat, speranța la o viață mai bună, din ceea ce a inestit în comuna natală, omul locului. O simplă vizită la Crîmpoia și e de ajuns să vezi că aici e altfel. Că există și excepții de la normalitatea fatidică a satului românesc.
În Ministerul Educației, acolo unde este secratar de stat, profesorul Emil Albotă gândește și acționează fără a măsura intențiile de astăzi, faptele de mâine, după criterii politice insignifiante. Știe că nevoile comunităților sunt la fel, iar dacă poate să facă ceea ce trebuie acționează fără a cere nimic la schimb. Ca un om venit dintre oameni.
 
Legătura dintre cei doi e simplă: pentru o nouă grădiniță, atât de necesară la Crîmpoia, acolo unde se nasc și cresc copii, primarul Ionel Mirea a decis să demoleze o construcție veche, de peste un secol, și să facă loc alteia noi. Proiectul, de la faza când a fost doar intenție, până la organizarea de șantier care va începe de îndată ce timpul o va permite, a fost susținut și, mai mult decât atât, de către Emil Albotă.
Iată o legătură normală între doi oameni care au înțeles înaintea altora că înainte de a ridica piatra și a da cu ea e bine să faci ziduri trainice. Pentru cei de astăzi și chiar pentru cei de mâine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.