Acasă Actualitate PNŢCD Olt ne reaminteşte de un mare român: Iuliu Maniu

PNŢCD Olt ne reaminteşte de un mare român: Iuliu Maniu

791

„În urmă cu 63 de ani, la 5 februarie, în celula tenebrelor de la Sighet, Iuliu Maniu îşi lasa sufletul în mâinile Domnului. Atlet al lui Hristos, simbol al românismului, architect al României întregite, unul dintre marii lideri morali ai Europei popoarelor şi, că un corolar, purtător al coroanei martirilor.

A luptat cu armele soldatului pe câmpul de luptă, dar, deopotrivă, soldat şi pe teritoriul politicii mari, dedicându-şi întreaga viaţă idealului poporului său. Un popor pe care l-a dorit egal între egali în Cartea seminţiilor. Cel fără de asemănare, poporul român. A fost văzut de contemporani, iubit de oameni, ca o călăuză.

În fiecare an, la 5 februarie, PNŢCD îl omagiază pe Iuliu Maniu la Sighet, chiar la celula în care sufletul său a fost luat la Domnul. Acea celulă pare că s-a izbăvit şi ea, în întunericul ei, al asupririlor şi năpăstuirilor, şi care pâlpâie de atunci ca o flacără de lumânare în inimile neamului său. În acele celule, cu miile şi zecile de mii, ale suferinţei şi demnităţii, trebuie căutată la nesfârşit zidirea şi rezidirea noastră.

La 63 de ani de la uciderea lui Iuliu Maniu, nu de către oameni, ci prin oameni, de forţele Răului, trebuie să ne întoarcem, iar şi iar, acolo, în această celulă a tenebrelor, izbăvită. Nu pentru Iuliu Maniu, ci pentru noi înşine, cu pietate şi luciditate. Ne aşteaptă acolo Împăratul Credinţei, Nădejdii şi Dragostei: «Fără Mine nu puteţi să faceţi nimic» (Ioan, 15.5). Împreună cu El, putem face totul.”

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, Organizaţia Judeţeană Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.