Acasă Actualitate 24 ianuarie 2016. Mica Unire cu marele ger

24 ianuarie 2016. Mica Unire cu marele ger

180
 
Ziua de 24 ianuarie 2016 a fost una foarte friguroasă, în termometre s-au aflat, la un moment dat, şi -25 de grade Celsius. Cu toate astea, nimic nu a împiedicat buna desfăşurare a Zilei Unirii Mici. Ceremonialul a început la orele 10.00, cu prezentarea onorului de către prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, urmat de intonarea imnului de stat şi un serviciu religios. La depunerea de coroane au participat lideri ai judeţului, şefi ale diverselor instituţii judeţene sau partide politice. După defilarea Gărzii de Onoare, slătinenii prezenţi au încins Hora Unirii, dar unii sau rupt din horă, pentru a merge la coada de la sarmale, mămăliguţă, ardei iute şi un pahărel de unică folosinţă cu vin fiert. Între timp, Gheorghe Turda cânta pe scena amplasată pe Esplanadă. Municipalitatea a pregătit 2000 de sarmale, tot atâtea felii de cozonac şi paare de vin fiert.
 
Episcopul Sebastian, marele absent
Sărbătorirea Micii Uniri a fost una fără prezenţa episcopului Sebastian. Dacă şi veteranul Mihai Dumitru sau militarii americani de la Deveselu au fost prezenţi, nu puteam spune asta şi despre epsicopul Slatinei şi Romanaţilor, a cărui absenţă a rămas învăluită în mister. La ceremonialul prilejuit de sărbătorirea Unirii Principatelor Române, au participat prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, viecepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, deputaţii Emil Moţ, Daniel Bărbulescu, Virgil Delureanu sau Gigel Ştirbu. Pe lângă aceştia, s-au mai aflat şi delegaţii din partea istituţiilor deconcentrate cu şefii acestora.
 
Andra şi-a dezamăgit fanii
„Hai să mergem, că are fumuri în cap”, spunea o tânără alteia. Andra a plecat îngheţată după scenă, unde a interpretat cele mai noi melodii şi altele din repertoriul său. Ea nu a mai putut sta la poze şi la autografe, pentru că avea alte obligaţii. Concertul a fost unul live şi a început la orele 19:00.
Dar înainte de Andra, a urcat pe scenă Lidia Buble, un produs marca Adrian Sînă, cunoscut publicului din trupa Akcent. Lidia a făcut faţă mai bine gerului, făcând playback şi având şi microfonul deschis. Publicul nu a fost unul numeros, din cauza gerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.