Acasă Administrație Primăria Slatina anunţă: preţul apei, de la robinetele slătinene, nu creşte

Primăria Slatina anunţă: preţul apei, de la robinetele slătinene, nu creşte

470
                                                                                                                        
Primăria municipiului Slatina, informează cetăţenii că serviciile de apă-canalizare-epurare ape uzate în localitate nu vor vea un preţ crescut.
„Primăria municipiului Slatina aduce la cunoștință locuitorilor precizările făcute de Compania de Apă OLT referitoare la stabilirea noilor tarife practicate pentru. După cum se va vedea, noul preț al apei în localitate nu va crește, ci, din contră, va scădea. Noul tarif a fost stabilit având la bază Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală nr. 88/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, care, la art. 177, explică modalitatea de calcul a tarifelor la apă-canal:   
 «Cantitatea de apă uzată evacuată de utilizatorii casnici, stabilită în cadrul contractului de prestare/funizare a serviciului, reprezintă o cotă procentuală, de regulă, între 80 şi 100% din cantitatea totală de apă rece furnizată, prin hotărâre a autorităţii administraţiei publice locale, pe baza unui studiu de specialitate efectuat de un institut de specialitate;
Cantitatea de apă evacuată de către celelalte categorii de utilizatori se consideră a fi egală cu cantitatea de apă consumată. Fac excepţie utilizatorii la care specificul activităţilor face ca o cantitate de apă să rămână înglobată în produsul finit, caz în care debitul de apă uzată evacuată se va stabili prin măsurarea acestuia sau pe baza unui breviar de calcul întocmit de utilizator şi însuşit de operator;
Utilizatorii care se alimentează din surse proprii şi care evacuează apă uzată în reţeaua de canalizare vor achita contravaloarea acesteia în baza contractului încheiat cu operatorul, în care se va specifica modul de măsurare sau determinare a cantităţilor evacuate»”. se arată în comunicatul remis de Primăria Slatina.
Astfel, preţurile nu se modifică faţă de cele aprobate prin avizul ANRSC și HCL nr. 433/16.12.2015.
Tot în acelasi comunicat, municipalitatea prezintă următoarele preţuri:
Valori actuale aprobate aferente 1 m.c. apă incluzând canalizare și epurare 100%:
       Apă: 3,12 lei (cu TVA 9%)
       Canal: 1,62 lei (cu TVA 20%)
       Epurare: 2,57 lei (cu TVA 20%)
     Total: 7,31 lei (cu TVA)
Valori plătite EFECTIV aferente 1 m.c. apă incluzând canalizare și epurare 80%:
       Apă: 3,12 lei (cu TVA 9%)
       Canal: 1,30 lei (cu TVA 20% si 80% procent de preluare)
       Epurare: 2,06 lei (cu TVA 20% si 80% procent de preluare)
       Total: 6,48 lei (cu TVA).
Municipiul Slatina se află pe locul 22 (din 40) în topul reşedinţelor de judeţ privint tarifele practicate pentru serviciile de apă-canal-epurare. Cel mai mare tariff este de 8,82 lei/mc, la Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.