Acasă Cultură La a V-a ediţie. „Etnografica” şi-a desemnat câştigătorii

La a V-a ediţie. „Etnografica” şi-a desemnat câştigătorii

321

Salonul Naţional de Artă Fotografică „Etnografica” a fost cel care a deschis porţile sărbătoririi municipiului Slatina, care miercuri, 20 ianuarie a.c, a împlinit 648 de ani de atestare documentară. A fost primul eveniment din cadrul manifestărilor din cadrul „Slatina, dragostea mea!”. Începem prin a vă spune că pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat Istvan Labancz din Miercurea Ciuc, după ce a obţinut medalia de aur şi a golit buzunarele organizatorilor de 500 de lei, valoarea premiului.

Evenimentul a avut loc în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, din capitala judeţului Olt, cu începere de la orele 16,00 trecute fix. Gazda evenimentului a fost chiar promotorul acestui salon, Valeru Ciurea, referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt (CJCPCTC). Alături de acesta au fost şi invitaţii speciali: viceprimarul municipiului Slatina, Cristian Bircea şi directorul CJCPCTC Olt, Florian Dumitrescu. Câştigătorul medaliei de argint a fost Nagy Botond, din Târgu- Mureş, care a primit şi suma de 400 de lei. Medalia de bronz şi suma de 300 lei au fost primite de Nicoleta Păunaş din Târgovişte. Din păcate, căştigătorul celor două menţiuni, una din partea Foto Art şi cealaltă din partea Societăţii de Artă Fotografică „Dacica”, Vlad Munteanu, nu s-a prezentat.

La această ediţia au participat 403 lucrări a mai multor artişti fotografi, însă, juriul format din Eugen Negrea, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) şi câştigătorii ediţiei din 2015, Doru Csibi Gellert, Flavian Săvescu, şi Adela Lia Rusu, au acceptat 40 de lucrări.

Cea mai frumoasă surpriză a serii a fost apariţia tinerei artiste Andreea Denisa Popescu, care a încântat publicul cu două melodii populare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.