Acasă Actualitate Scrisoare către Dumnezeu

Scrisoare către Dumnezeu

660
 
 
Întâmplător, într-una din zile m-am gândit să scriu o scrisoare către Dumnezeu și să Îi înșir câteva motive și Să decidă dacă se mai naște anul acesta sau nu
 
 
 
Dragă Doamne,
 
           M-am gândit să îți scriu această scrisoare și să îți spun că eu unul nu cred că se merită să te mai naști anul acesta. Bineînțeles că am motive întemeiate. De exemplu oamenii preferă ca în seara dinaintea prăznuirii Nașterii Tale să fie cu mesele pline de fripturi, sarmale, băuturi scumpe făcând săracii colindători să saliveze inundand podeaua. Nimeni nu conștientizează că este post încă și ei trebuie să te aștepte pe Tine nu ”Sfântul Grătar”. Le cer colindătorilor să nu mai vină cu colinde ”triste” care să transmită cu adevărat mesajul Nașterii Tale, vor colinde vesele care să vorbească despre un an nou plin de bani și realizări materiale, nu ii mai interesează cele spirituale.
Merg în magazine și cumpără de parcă ar mânca cu trei guri fără să se gândească la cei care și în ziua Nașterii Tale mănâncă le fel de puțin ca în restul zilelor datorită multor lipsuri materiale pe care le au. Nu mai primesc în casă colindători amatori care cântă fiecare cum pot după talantul dat de Tine, cer cor profesionist dar obligatoriu să aibă instrumente ca ei să se simtă ca la un ”party extravagant” nu lângă ieslea ta modestă.
 
În ziua de Crăciun preferă să stea acasă și să desfacă daruri, nu să vină în Biserică și să primească DARUL venit de Sus adică pe Tine Doamne.
Dacă tot Ți-am spus de venitul la Biserică uite un alt motiv întemeiat pentru care eu unul Ți – aș sugera să nu Te mai naști anul acesta. Au ajuns să trateze cu indiferență Casa Ta și blamează pe preoții tăi ( pe bună dreptate pe unii dintre ei). Nimeni nu mai acceptă să li se vorbească despre Nașterea Copilului care a schimbat lumea. Nimeni nu mai vrea să vorbească despre iesle, modestie, magi, păstori, îngeri, stea, s.a.m.d. Toți vorbesc despre ”Sărbători”, ”vine Moș Crăciun”, culoarea roșie, zile libere, luminițe, colinde manelizate de îți vine să dansezi pe ele nu să te gândești la marea Ta iubire de oameni.
Iartă-mă că îți spun așa direct dar Doamne chiar nu se mai merită. Nașterea Ta era așteptată altfel. Oamenii înțelegea că din nemărginită dragosta ce o porți ai luat trup de om ca să poți prelua asupra Ta păcatele fiecărei generații și împreună cu Tine Milostivul meu Dumnezeu să le rastignesti pe Cruce. Colindătorii primeau mere, nuci, colaci cu miere și multe alte bunătăți, ei venind să amintească Nașterea Ta dar acum aruncă darurile acelea și vor să plece cu portmoneele pline!
 
DAR TOTUȘI, cred că sunt câteva motive pentru care măcar anul acesta Bunul meu Dumnezeu să accepți ca să Te naști , să ne arăți modestia Ta de a lua trup din Fecioară, acceptul că Cel care a făcut lumea să vină într-o iesle dintr-o gaură în munte și încălzit de animale.
Cel mai mare motiv suntem tot noi Doamne, cei care, ți-am scris mai sus cum ne comportăm în apropierea Nașterii Tale.
Încă mai sunt bătrâni care așteptă la poartă cu lacrimi în ochi copiii care întârzie să vină și Te primesc pe Tine cu multă bucurie.
Încă mai sunt copii care cântă Nașterea Ta doar pentru a vedea lacrimile din ochii putinilor care ii mai ascultă.
Încă mai ard câteva lumânări în Biserici pentru întreaga lume și clopotele bat a bucurie pentru Nașterea Ta.
Încă avem puțin de dumnezeiesc în noi și tânjim după glasul Tău. Încă cerem dorul puternic pentru Tine și avem nevoie de Nașterea Ta și anul acesta.
 
Te aștept, ca oamenii să zâmbească mai mult și să aibă puterea de a sta verticali înaintea Ta. Te rog Doamne să te naști în sufletul meu și anul acesta.
 
Al tău păcătos,
Alin
 
Bolboașă Șofaru Alin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.