Acasă Editorial Gabriel Dima Buliteanu. Liberalul care poate duce Slatina spre Calea Dreaptă!

Gabriel Dima Buliteanu. Liberalul care poate duce Slatina spre Calea Dreaptă!

398
 
 
Cred că dacă organizația PNL Slatina ar putea cere ajutor de la Primăria Slatina pe motiv de handicap politic, ar primi, cu siguranță, și pensie, și drept de însoțitor. Nu cred că cineva din afară ar putea să conteste la Comisia de Expertiză a Capacității Politice această situație. Boala e cronică, iar, din păcate, personajul respectiv nu poate merge singur.
Cu Marius Bălașa, candidat la primărie, din partea acestui mare partid de dreapta, la nivel central, pe care Gigel îl ține în mediocritate, la nivel local, Emil Moț își poate lua concediu. Oricum, din zona asta nu are nicio problemă…
 
Cu un aspirant de un asemenea nivel, care, ca și mentorul său politic, copreședintele Gigel Știrbu, șansele liberalismului de a da ora exactă în politica slătineană și de a impune primar la Slatina sunt cam aceleași pe care le are un om ajuns pe lună, să găsească acolo cadouri de la Moș Crăciun sub un brad cu cetina verde, împodobit de marțieni.
E greu să accepți ideea jocului pervers, a faptului că a nu știu câta oară în istoria sa, dreapta liberală de la Slatina s-a vândut șiretului PSD. E doar un scenariu transpus sub forma unei scuze, atunci când oameni din interior gândesc o explicație pentru starea de neputință. Nu merge, și asta vede toată lumea! Bălașa nici nu poate și, uneori, ai impresia că nici nu vrea să devină primar. Și, în acest context, te întrebi: oare ce rău i-o fi făcut PNL Slatina, copreședintelui județean, amintitul nostru de mai sus, atunci când nu vrea să aleagă soluția potrivită, prin care slătinenii să înțeleagă că pot avea o opțiune de primar liberal în dauna celorlalți?
 
Căci, alternativa Gabriel Dima Buliteanu e singura care poate dezmorți acel electorat latent care s-a trezit puțin, acum un an, la prezidențiale, la turul doi, când pe o organizare zero, PNL a luat pentru Iohannis, la Slatina, cam cât au luat furnicuțele pesediste cu o structură militarizată, dezovltată, mai ceva ca o legiune romană. E dureros pentru uni, dar adevărul ăsta e! Liberalul care poate da Slatinei o altă viziune asupra administrației locale e acest tânăr atipic prin modul cum refuză să se raporteze la idolii politicii locale. Nu vine în fața cetățeanului din ambiție, din interesul simplu al cetățeanului interesat de privilegii și de funcție.
E altceva. E un om cu un mod interesant de gândire, cu o viziune proprie asupra administrației unde nu se regăsesc elemente din cei ce au fost până acum, și astăzi au intrat deja în istorie.
Slatina poate fi așezată pe un traseu normal spre o normalitate citadină, numai dacă va reuși să producă, în sfârșit, despărțirea de sistem. De acela care, din păcate, a făcut acest oraș vedetă internațională.
Pe Buliteanu nu poți să-l cumperi cu mioriticul 10% din valoarea nu știu cărui contract, pentru că nu judecă așa, pentru că vede funcția de utilitate publică ca pe o onoare și o provocare imensă de a da și altora un mod aparte de înțelegere asupra realității. Mai mult, și trebuie scris și recunoscut în consecință: pe Gabriel Dima Buliteanu l-ar susține, necondițianot, în campanie, toți cei care sunt și gândesc liberal în PNL Slatina. Acolo unde, astăzi, prin desemnarea, mă rog, impunerea lui Marius Bălașa, este o fractură imensă. Căci, orice am spune despre liberali, pe ei îi vei convinge, aici, la Slatina, cu greutate, dacă nu imposibil, să voteze ca edil al orașului o marionetă, un traseist care nu are nicio treabă cu doctrina liberală.
 
Acum, rămâne de văzut ce va fi, ce turnură vor lua lucrurile și de așteptat momentul când va răsuna și în zona liberalismului slătinean trompeta redeșteptării. Cea care îi va trezi pe cei mulți la viață și îi va îndemna să spună ”Stop mascaradei Bălașa! Punct și de la capăt”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.