Acasă Administrație Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021. Un eşec care-i priveşte şi pe...

Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021. Un eşec care-i priveşte şi pe olteni

793

Craiova, Bănia, unul dintre cele 14 oraşe, care şi-a depus candidatura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, nu figurează printre cele selectate pentru a doua etapă a competiţiei. Dintre acestea, au fost alese municipiile Timişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Bucureşti. În toamna anului viitor, se va desemna oraşul câştigător al competiţiei. Criteriul principal în selecţie a fost ca aceste localităţi să fie deja foarte dezvoltate din punct de vedere economic.

La 24.09.2015, consilierii judeţeni votau „Proiectul de Hotărâre cu privire la alocarea de fonduri suplimentare în perioada 2016-2021 în condiţiile în care municipiul Craiova va fi desemnat ,,Capitală Europeană a Culturii 2021″. Hotărârea are două articole. Prin primul Consiliul Judeţean Olt aloca, din bugetul judeţului Olt, 18.000 mii lei, suplimentar, după cum urmează: „- suma de 9.000 mii lei, pentru anii premergatori anului 2021, prevazută a fi alocată şi distribuită în funcţie de obiectivele de investiţii şi evenimentele culturale din judeţul Olt; – suma de 9.000 mii lei, pentru anul 2021, prevazută a fi alocată şi distribuita pentru evenimente care să puna în valoare specificul cultural al judeţului Olt”. Iar al doilea face referire la instituţiile la care se comunică hotărârea.

Tot în cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii au votat „Aderarea judeţului Olt la Asociaţia „Craiova – Capitală Europeană a Culturii 2021”. Reprezentnat al Consiliului Judeţean Olt, în cadrul asociaţiei, a fost desemnat vicepreşedintele instituţiei Marius Oprescu, iar cotizaţia anuală era una de 100 lei. Consiliul Judeţean Olt a alocat sume importante dezvoltării judeţului, prin modernizarea unor drumuri. Rolul acestor investiţii era de a avea o infrasctructură de bună calitate, care să îi atragă pe turişti şi în judeţul Olt, drumurile ducând către obiective cu potenţial turistic.

Oare ce se va întâmpla cu toate sumele alocate? Va primi CJ Olt înapoi colosala sumă de 100 lei, reprezentând taxa anuală de membru? Dacă municipiul Craiova nu mai are calitate de oraş candidat, nu se va mai realiza niciun proiect în judeţul Olt?

În continuare, puteţi lectura anexele proiectului de aderare a CJ Olt la Asociaţia „Craiova – Capitală Europeană a Culturii 2021″: http://www.cjolt.ro/pozearticole/documente/6818.pdf

1 COMENTARIU

  1. Asa cum a declarat seful comisiei de evaluare, a primat nu ceea ce s-a realizat pana in prezent in orasul respectiv, ci planurile de viitor si dorinta de implicare a cetatenilor in acest proiect.
    In alta ordine de idei, selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.