Acasă Politic BULITEANU – liberalul pe care îl vor slătinenii primar!

BULITEANU – liberalul pe care îl vor slătinenii primar!

427
 
Sondaj de opinie independent.
PNL SLATINA se află în faţa unui moment istoric. Acceptă minciuna cu Marius Bălaşa candidat la primărie şi vor pierde şansa istorică de a trimite omul potrivit să conducă destinele municipiului. Refuză pseudo-sondajul intern şi acceptă adevărul, cel spus de un sondaj de opinie independent, prin care singurul liberal care are şanse să ajungă primar în Slatina este GABRIEL DIMA BULITEANU.
Un tânăr respectat de comunitate, căruia nu i se pot reproşa acţiuni reprobabile şi nici afaceri cu statul. Independent, ambiţios, membru de partid din convingere şi nu din interes…
 
Un sondaj de opinie marca Informaţia de Sud
Ziarul de Olt este o publicaţie deschisă, dedicată adevărului, ostilă minciunii, indiferent de cine este promovată. Prin amabilitatea colegilor de la Informaţia de Sud, am intrat în posesia unui sondaj de opinie real, făcut să evidenţieze poziţiile pe care se află competitorii anunţaţi în spaţiul public drept candidaţi la fotoliul de primar al Slatinei.
Sondajul a fost realizat de către o echipă coordonată de redacţia publicaţiei Informaţia de Sud, la mijlocul lunii noiembrie, după schimbarea puterii guvernamentale la Bucureşti. Eşantionul selectat este de 1000 de oameni din care: repondenţi cu mult peste jumătate, în măsura în care rezultatul să poată a fi considerat valabil. În aceste condiţii, marja de eroare pentru cele două întrebări este aproape nesemnificativă, în limitele unui studiu profesionist: +/- 3%.
 
Două întrebări directe, răspunsuri pe măsură
Echipa desemnată să efectueze sondajul de opinie nu a folosit tactici sociologice, menite să deformeze realitatea. Pur şi simplu, întrebări directe, menite să simplifice ecuaţia politică slătineană, axate pe problematica alegerilor locale.
Motorul de lucru a fost: „- Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru funcţia de primar în Slatina, cu ce candidat aţi vota/ cu ce partid aţi vota?”
 
Omul pentru primărie. Fără partid la purtător…
La întrebarea: „Cu ce candidat aţi vota?” au fost chestionate 1.000 de persoane, aleatoriu, fără a fi căutate exclusiv grupuri ţintă care să avantajeze pe cineva şi să dezavantajeze pe altcineva. Au acceptat să răspundă 698 de persoane chestionate, indecise: 302.
Iată cum stau posibilii candidaţi în opinia alegătorilor slătineni:
Emil Moţ – 197 voturi (28%)
GABRIEL DIMA BULITEANU – 161 voturi (23%)
Andrei Iordache – 132 voturi (19%)
Marius Bălaşa – 83 voturi (12%)
Emil Florin Albotă – 76 voturi (11%)
Victor Iacobescu – 49 voturi (7%)
Aici se cuvin câteva observaţii: candidatul PSD conduce această competiţie, dar nu are garanţia succesului. Marius Bălaşa, propunerea nevalidată a lui Ştirbu pentru Primăria Slatina, obţine 83 de voturi. Cu patru voturi mai mult decât obţinuse în sondajul pe care Gigel Ştirbu îl consideră bun şi vrea să-l valideze pentru Primăria Slatina.
 
PSD, preferatul slătinenilor. PNL vine tare din urmă
În ceea ce priveşte orientarea slătinenilor spre partide politice, conform sondajului de faţă, rezultatele nu sunt spectaculoase, dar confirmă poziţiile partidelor consacrate.
Practic, legea o fac cele două mari partide: PSD şi PNL. Restul, cu probleme de identitate, sunt la un pas să nu intre în viitorul consiliu local.
La întrebarea: „Cu ce partid aţi vota?” au fost chestionate 1000 de persoane, au răspuns 779, iar au refuzat dialogul 221 persoane. Numărul persoanelor care au acceptat dialogul confirmă studiul colegilor de la Informaţia de Sud drept unul credibil.
PSD – 435 voturi (56%)
PNL – 271 voturi (34,7%)
ALDE – 33 voturi (4,2%)
UNPR – 21 voturi (2,7%)
PMP – 19 voturi (2,4%)
 
GABRIEL DIMA BULITEANU, singura soluţie liberală pentru Primăria Slatina
În faţa acestei situaţii, conform acestui sondaj de opinie, singura opţiune reală pe care o au liberalii pentru a câştiga Primăria Slatina este Gabriel Dima Buliteanu.
În faţa acestei situaţii, rămâne de văzut cum va reacţiona copreşedintele Gigel Ştirbu. Fie va merge mai departe pe mâna moartă a lui Marius Bălaşa şi va pierde şansa istorică pe care o are PNL pentru a da primar la Slatina, fie va accepta cea mai bună soluţie! GABRIEL DIMA BULITEANU. Un exerciţiu de aritmetică elementară îl dă pe acesta primar…
Dacă adunăm procentele lui Gabriel Dima Buliteanu şi le punem lângă cele obţinute de PNL, ştim sigur cine vine la Primăria Slatina…
 
N.A.
Sondajul a fost realizat prin procedura directă. Persoana desemnată a lucrat direct. Cu omul, faţă în faţă! (door-to-door).

1 COMENTARIU

  1. Specialistii GPRA , utilizand analize factoriale, infereaza ca:
    1) Electoratul doreste un candidat independent, priceput la administratie. ( partidele nu au asemenea candidati ).
    2) Partidele , altele decat PSD, obtin procente mai bune la consilieri daca nu prezinta candidat la fotoliul de primar.
    3) Un candidat propus de un partid are sanse doar daca acesta este un nou partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here