Acasă Actualitate Primarul Ion Aliman, gazdă bună pentru ambasadorul SUA în România. La mijlocul...

Primarul Ion Aliman, gazdă bună pentru ambasadorul SUA în România. La mijlocul lui decembrie se va inaugura scutul. Vine şi Obama?

334
Prima ieşire din Bucureşti a ambasadorului Statelor Unite ale Americii în ţara noastră, Hans Klemm, a fost la Deveselu, comuna care găzduieşte scutul antirachetă, ce va fi inaugurat la mijlocul lunii decembrie şi funcţional în martie 2016, după cum am spus Excelenţa Sa. Acesta a mers şi la noua grădiniţă, dar şi la şcoala din comună, alături de el fiind soţia sa, Mari Kano. Grădiniţa a fost construită printr-o donaţie făcută de către Guvernul SUA. Primarul Ion Aliman l-a condus pe ambasador în aproape toate încăperile noii grădiniţe, dar şi în câteva clase din şcoala reabilitată tot de către americani. În cadrul unei scurte întâlniri între oficialii Ambasadei SUA şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, inspectorul general şcolar, Felicia Man, primarul Aliman a ţinut să transmită un mesaj de admiraţie pentru interesul pe care americanii îl au faţă de învăţământul nostru şi ne ajută, iar ambasadorul l-a felicitat pentru implicarea în viaţa comunitară şi consolidarea acesteia.
 
Ambasadorul Klemm îi mulţumeşte primarul din Deveselu
Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman este văzut cu ochi buni de americani, care au un mare respect. Proiectele în comuna Deveselu nu sunt doar promisiuni pe hârtie, cu obligaţii pe car acesta le are faţă de cei care l-au votat. În viitorul apropiat, cei care vor să se cunune civil, nu vor mai trebui să meargă la primărie, ci vor a vea o casă a căsătoriilor special amenajată în localul unui fost magazin universal. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România este la curent cu proiectele primarului din cea mai bine păzită comună din Europa şi, în discursul său a ţinut să-i mulţumească pentru pentru primirea călduroasă şi pentru interesul pe care îl are faţă de confortul cetăţenilor comunei:
„Pentru început doresc să mulţumesc atât administraţiei şcolii, cât şi autorităţilor locale care şi-au unit eforturile şi au făcut posibil acest eveniment. Aşa cum i-am spus mai devreme domnului primar, Deveselu a devenit un loc extrem de important, nu doar pentru România, ci şi pentru Statele Unite şi pentru întrega Organizaţie a Tratatului Atlanticului de Nord.
Datorită deciziei sale de a găzdui amplasamentul sistemului de apărare antirachetă, situat la mică distanţă de locul în care ne aflăm şi care va fi un element esenţial în apărarea împotriva ameninţării cu rachete balistice, Deveselu a devenit un element cheie pentru securitatea întregii regiuni transatlantice. Ca parte a investiţiei pe care SUA au făcut-o în apărarea României, a NATO şi a sa, am investit şi în educaţia copiilor de la Deveselu.
În calitate de ambasador al SUA în România, am norocul de a participa la multe evenimente oficiale precum cel din această dimineaţă. Fiecare eveniment este important, dar proiectele care vin în întâmpinarea nevoilor educaţionale ale românilor, în special ale copiilor din România, care constituie viitorul acestei ţări, au un loc special în inima mea.În parteneriat cu Ambasada SUA, lucrările de construcţie de la şcoala şi grădiniţa din Deveselu au fost făcute posibile de finanţarea oferită de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA din Europa, al Departamentului Apărării al SUA. Noua grădiniţă este darul poporului american pentru cetăţenii din Deveselu şi pentru familiile şi copiii din oraşele, satele şi comunele din împrejurimi. Scopul şcolii este de a oferi un mediu educaţional mai bun copiilor din această parte a României; este un proiect care va avea efecte pe termen lung. O populaţie mai educată în Deveselu va conduce la o situaţie economică mai bună, va contribui la asigurarea unui viitor mai bun pentru regiune şi va ajuta întreaga Românie să se dezvolte şi să prospere.
Le adresez, încă o dată mulţumiri domnului primar, administraţiei şcolii, comandanţilor român şi american de la Deveselu”.
 
Grădiniţă şi şcoală la standarde americane, datorită lui Ion Aliman
Renovarea şcolii şi construirea unei noi grădiniţe la Deveselu au făcut parte dintr-un proiect de Asistenţă Civilă Umanitară finanţat de Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA (EUCOM HA) şi coordonat de Naval Facilities Engineering Command (NAVFAC). Reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Deveselu, în care învață 175 de copii, s-a încheiat în vara anului curent, iar recepîia finală la noua grădiniţă a avut loc cu puţin inainte de începerea anului şcolar.
Contractul de construire a unei noi grădiniţe cu trei săli de clasă şi o cameră multifuncţională, pe un teren oferit de municipalitate, a fost câştigat în mai 2014 de o companie românească. Lucrările au fost finalizate în iunie 2015. Valoarea contractului a fost de 250.000 de dolari. Contractul de renovare a şcolii din Deveselu a fost câştigat în iunie 2014 de o companie românească . Contribuţia EUCOM HA a fost de 243.614 de dolari. Lucrările de renovare au fost finalizate în mai 2015.
„Vedeţi câte eforturi se fac ca dumneavosatră să învăţaţi într-o şcoală modernă, să puteţi să vă desfăşuraţi activitatea şcolară în voie. Ţin să vă mulţumesc pentru prezenţă, să mulţumesc Excelenţei Sale, domnul ambasador, guvernului american pentru tot ce a făcut pentru comuna Deveselu”, a spus primarul Ion Aliman în faţa auditoriului.
 
Scutul antirachetă, în teste. Inaugurarea în decembrie. Folosirea, la primăvară
Ambasadorul american, prezent la Deveselu, despre care a spus că „a devenit o localitate istorică şi binecunoscută”, a oferit informaţii şi despre scutul antirachetă, care, până la operaţionalizarea amplasamentului şi sistemului, se mai efectuează câteva teste.
„Lucrările se desfăşoară conform calendarului şi bugetului aprobat, iar perioada estimată de încheiere a lucrărilor este sfârşitul anului. Guvernele SUA şi României plănuiesc în acest moment organizarea unei ceremonii pentru a marca încheierea lucrărilor de construcţie. Mai sunt însă de efectuat destule teste ale amplasamentului sistemului şi ale sistemului antirachetă. Aşadar, probabil amplasamentul şi sistemul vor deveni complet operaţionale undeva în luna martie 2016. Odată încheiată această etapă, guvernele României şi SUA, precum şi NATO, vor marca operaţionalizarea sistemului. Deci vor fi două ocazii de a marca această construcţie şi amplasamentul, una în cadrul acestui an, spre sfârşitul anului, iar cealaltă, undeva în aprilie-mai 2016”, a spus diplomatul american.
Articolul precedentCe ar fi ca cineva să sape serios pe la ISU Olt!
Articolul următorAccident la Brebeni! Victima a reuşit să iasă înainte de incendiu

2 COMENTARII

  1. Nu te teme niciodata de umbre, ele nu fac nimic de cat sa arate ca exista lumina in apropiere. Gary Sinise. ”Intr-un cuvant pot rezuma tot ceea ce am invatat despre viata: continua.” – Robert Frost. In aceste timpuri este nevoie sa inveti rapid cum sa faci bani online! Profita si tu imediat de acest proiect care te indruma pas cu pas si te invata cum sa faci bani online! Incepe urgent sa te instruiesti! Noi, cu o echipa dinamica si tanara, suntem alaturi de tine si te ajutam cu cea mai mare seriozitate sa reusesti! Numai cand doresti cu cea mai mare seriozitate sa schimbi ceva in viata ta, cauta-ne la adresa de email: daneugen93@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here