Acasă Administrație Cinci viceprimari incompatibili ai judeţului Olt

Cinci viceprimari incompatibili ai judeţului Olt

269
 
Ziua de 6 noiembrie 2015 a venit cu informaţii proaspete de la Agenţia Naţională de Integritate. Această instituţie a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 6 aleși locali din Olt.
 
Primul pe lista ANI se află Robert Munteanu, viceprimarul orașului Piatra-Olt. Acesta se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 iunie 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar al orașului Piatra Olt și calitatea de titular întreprindere individuală MUNTEANU E. ROBERT AGRO, precum și funcția de administrator al S.C. AGRIA IMPEX S.R.L., încălcând, astfel, legea.
Viceprimarul comunei Bărăști, Dumitru Tudosie, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 august 2010, întrucât acesta deține simultan funcția de viceprimar al comunei Bărăști și calitatea de reprezentant al Unității Administrativ Teritoriale Bărăști în Adunarea Generală a Asociaților S.C. „PRESTĂRI BĂRĂȘTI” S.R.L., societate comercială de interes local.
Miu Florin, viceprimarul comunei Colonești, localitatea de la graniţa judeţului Olt cu judeţul Argeş se află şi el în stare de incompatibilitate, începând cu data de 14 ianuarie 2010, întrucât deține simultan funcția de viceprimar al comunei Colonești și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul „MIU FLORIN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”, încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 161/2003. Pe lângă starea de incompatibilitate, acesta, în declarațiile de interese depuse în perioada 2010-2014, nu a menționat deținerea calității de persoană fizică autorizată în cadrul „MIU FLORIN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României.
Dana-Constantina Păuna, viceprimarul orașului Potcoava, se află în dublă stare de incompatibilitate. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 iunie 2012, întrucât aceasta deține simultan funcția de viceprimar al orașului Potcoava, jud. Olt, și calitatea de asistent medical generalist în cadrul S.C. PETROMED SOLUTIONS S.R.L., încălcând, astfel, prevederile art. 87 alin. (1) lit. c) și d) din Legea nr. 161/2003.
Totodată, aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate și ca urmare a faptului că a încheiat un contract de prestări servicii (între S.C. AVON COSMETICS ROMÂNIA S.R.L. și PFA PĂUNA DANA CONSTANTINA), respectiv un contract civil (între S.C. AVON COSMETICS ROMÂNIA S.R.L. și PĂUNA DANA CONSTANTINA), încălcând, astfel, prevederile art. 87 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 161/2003.
Ultimul viceprimar pe lista ANI este Adam Petrică-Andrei, viceprimarul comunei Băbiciu.
Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 27 octombrie 2014 întrucât acesta a deținut simultan funcția de viceprimar al comunei Băbiciu, Jud.Olt și calitatea de reprezentant întreprindere familială în cadrul „ADAM PETRICĂ-ANDREI ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 161/2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.