Acasă Actualitate Biserica Ortodoxă – VINOVATĂ

Biserica Ortodoxă – VINOVATĂ

155

Marcat de cele petrecute la finalul lunii octombrie în inima Bucureştiului unde Clubul Colectiv a ars provocând moartea a peste 30 de tineri și rănirea altor 120 țin să transmit familiilor celor plecați din această lume sincere condoleanțe și Dumnezeu Să-i ierte iar celor din spitale multă putere de rugăciune și sănătate pentru cei dragi .

Am urmărit cu atenție cele întâmplate și recunosc că și acum sunt foarte emoționat dar nu pot să nu subliniez „vinovatul” pentru acest dezastru – Biserica Ortodoxă .

Am chemat în boxa acuzaților Biserica și pe un ton ironic îi prezint acuzațiile ca o demonstrație a „inteligentei ” mele crase, dobândite nu tocind coatele prin școli , ci mâncând semințe în fața blocului și stând pe Facebook sau Twitter.

Dacă nu aveam atâtea Biserici, patronii clubului Colectiv ar fi avut bani să folosească pentru decor nu burete ușor inflamabil ci materiale ignifuge, deci vinovată este Biserica Ortodoxă

Dacă nu aveam 18 000 de Biserici și doar 500 de Spitale, cei scoși din flăcări nu erau resuscitati pentru a continua lupta pentru viață pe trotuar ci erau puși în ambulanțe , duși în Camera de Urgență, pierzându-se minute prețioase care îi costa viața, deci vinovată este Biserica Ortodoxă .

Dacă nu aveam atâția preoți care se „satură ” din banii poporului atunci aveam suficienți medici în spitale și nu eram nevoiți să ii chemăm pe cei de acasă sau probabil din Germania unde merg să profeseze pe salarii decente deci, vinovată este Biserica Ortodoxă

Ne-am pus toți poze de profil pe Facebook negre și am spus că suntem îndurerați prin mesaje postate în timp ce stăteam la birou sau tolăniți în pat criticând Patriarhul și preoții că nu îngenunchează și se roagă pentru sufletele celor adormiți și sănătatea celor din spitale deși în fiecare Biserică din țară, preoții au îngenuncheat în fața altarului Duminică pentru ca Dumnezeu să își amintească de poporul său și să ierte pe toți cei adormiți și să dea lungime de zile tuturor oamenilor. Astfel , vinovată este Biserica Ortodoxă .

Am făcut marșuri în amintirea celor arși cu mesaje politice ascunse printre rânduri și lozinci ASUR împotriva orei de Religie și a Bisericii pentru a arată adevăratul vinovat – Biserica Ortodoxă

Verdictul meu este unul clar și „logic” – Biserica Ortodoxă este „vinovată” pentru dezastrul din Clubul Colectiv și condamnată la umilință publică împreună cu „Dumnezeul ei inexistent” în fiecare zi a existenței sale „zadarnice” și total „nefolositoare”.

Înainte să bat verdictul, un Tânăr frumos la chip, din spatele sălii ridică mâna și spune :

„Eu nu văd din afirmațiile dumneavoastră că Biserica este vinovată!

De 2000 de ani Biserica predică iubirea aproapelui. Voi v – ați născut un popor creștin de asta aveți atâtea Biserici, nu v – ați născut un popor bolnav să aveți multe spitale. Primele spitale din țara voastră s-au construit pe lângă Biserici și Mănăstiri numindu-se Bolnițe . Mitropolitul Veniamin Costache a înființat primul spital organizat și prima “spițerie” adică farmacie. Primele spitale au fost pe treptele Bisericii Mele nu în ASUR . Primele școli au fost în mânăstirile ridicate de domnitorii voștri în numele Meu nu în statisticile lui Remus Cernea.

Pe Mine mă răstigniți zilnic deși iubirea mea pentru voi nu are limite. Nu sunt Eu vinovat și nici Biserica Mea pentru ignoranța voastră. Eu am oferit lumii libertate, o libertate chiar și de a sta cu spatele la Mine. Nu eu am vina asupra dezastrului provocat de imprudenta voastră, ca voi să Mă declarați vinovat ,cum nu am avut nici acum 2000 de ani când M-ati răstignit pentru că am venit să vă spun că VĂ IUBESC – popor de icocriti ce sunteți!

Biserica Ortodoxă cu păcatele ei pe care și le asumă a donat aparatură medicală pentru 3 spitale în timp ce alții, inverziti , au „tăiat” sute de pomi pentru moftul lor cu cereri la ora de Religie. Unii făceau statistici împotriva Mea și Biserica aduna mii de litri de sânge pentru spitale cu mult înaintea tragediei. V-am oferit inteligență și o folosiți tot pentru a mă blama pe Mine. Cum să meargă toți răniții la un singur spital? Cu cei deja internați ce aveați de gând să faceți? Aveți minister al sănătății obligat să construiască spitale și să asigure asistență medicală din banii voștri, aveți minister al învățământului obligat să construiască școli și să asigure profesori și accesibilitate la educație tot din banii voștri, aveți minister al transporturilor obligat să construiască autostrăzi din taxele plătite de voi! Nu Eu trebuie să fac toate acestea și nici Biserica Mea -donația este benevolă, asigurarea de sănătate este obligatorie! Până când am să vă mai rabd? „

Mărturisesc că inițial am vrut să Ii dau dreptate dar erau atâția care susțineau verdictul meu : Bendeac, Cristian Tudor Popescu, Mândruță, Cernea, puștiul ăla cu ochelari de soare și nume în genul „Pitikul Thău ” de pe Facebook, frustratul exmatriculat de la școală pentru „șmecherie” care omoară Limba Română când scrie ceva, etc. Aceștia sunt oameni importanți, de mare cultură, care au un cuvânt de spus în societate, nu Tânărul tâmplar din spatele sălii care a încercat să îmi infiripe în minte ideea de nevinovăție și să îmi „indocrineze” auditoriul.

Am pus ca Hristos Acela care indraznise să ridice mâna, să fie dat afară din sală, am reafirmat adevărul meu în fața întregii săli a Facebook – ului și am concluzionat : BISERICA ESTE VINOVATĂ!

Prof. Alin Bolboașă Șofaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.