Acasă Interviu Interviu cu Ion Moisescu, președinte PNL Scornicești

Interviu cu Ion Moisescu, președinte PNL Scornicești

857
 
„Sunt peste 25 de ani de când s-au promis atatea și atâtea, dar nu s-a făcut nimic, iar noi avem nevoie de fapte și mai puțin de vorbe! M-am săturat de autostrăzi, centuri și locuri de muncă făcute doar pe hârtie”
 
Ion Costel Moisescu e tipul liberalului care chiar acționează în acest sens. Nu are nevoie de cursuri de doctrină, atât timp cât e liberal în fiecare zi. Prin impozite și taxe datorate statului, plătite la timp, prin locuri de muncă oferite și menținute timp îndelungat, prin felul său de a fi.
E președinte la PNL Scornicești, e unul din oamenii de bază ai structurii de la Olt. E un om dispus la dialog, capabil oricând să răspundă întrebărilor de tot felul…
 
– Care sunt șansele ca Partidul Național Liberal să câștige în 2016 Consiliul Județean Olt, Primăria Slatina și Primăria Scornicești?
– Vă răspund tranșant și vă spun că în clipa de față șansele sunt de 45% la Consiliul Județean Olt, la Primăria Slatina – 60%, iar la Scornicești – 80%.
 
– 80% șanse la Scornicești? Dacă veți candida dumneavoastră sau dacă vine Prioteasa de la PSD să candideze din partea PNL?
– Dacă va candida acela pe care îl vom desemna noi și care va avea șanse să obțină rezultatul respectiv…
 
– Când va fi anunțată prima tranșă de candidați ai PNL-ului pentru județul Olt?
– S-a anunțat deja în Comitetul Județean Executiv, mai rămâne ca anunțul oficial să fie făcut la prima conferință de presă ce va avea loc după PPE ce va avea loc la Madrid.
 
– Care dintre cei trei „B” și un singur „C” de la Slatina: Brătoi, Buliteanu, Bălașa și Căruntu, are șanse să rămână candidatul PNL în bătălia finală pentru fotoliul de primar?
– Cel mai probabil, șansele despre care întrebați le va avea acela care se va plasa cel mai bine în sondajul pe care noi l-am realizat. E vorba de un sondaj care va trebui să dea satisfacție ca și procente și nu ca membrii ai Partidului Național Liberal în județul Olt.
 
– E posibil să bateți palma cu PSD-ul, domnule Moisescu?
– Cu toate că în viață te poți aștepta la orice, după părerea mea, acest lucru nu se va întâmpla! Mai mult, chiar aș putea să fac un pariu că PNL nu bate palma cu PSD!
 
– Celor de la ALDE ce le spuneți când se bat cu pumnul în piept, începând cu Ioan Ciugulea și cei care mai sunt prin preașmă, când spun că vor scoate un scor mai bun decât dumneavoastră, cei de la PNL?
– Personal îi respect pe cei de la ALDE, îmi pare rău că au plecat din PNL, știu cum stau în sondajele făcute prin unele localități din județ, dar le transmit că e nevoie de multă muncă pentru a reuși să obțină un procent care să le permită să acceadă în diferite consilii locale și mai ales la Consiliul Județean!
 
– De ce din discursul politic al liderilor PNL de la Olt, copreședinții Știrbu și Mirea, dumneavoastră și alți câțiva, lipsesc proiectele program pentru Olt? Nimic de autostrăzi, drumuri, chișcuri pentru pâine și altele de genul…
– Vă asigur că nu am stat și că nu stăm degeaba! De altfel, în cea mai scurtă perioadă o să vă prezentăm un proiect-program, unul realist, realizabil, prin care să se rezolve unele lucruri prioritare pentru județul Olt și pentru locuitorii acestei zone. Sunt peste 25 de ani de când s-au promis atatea și atâtea, dar nu s-a făcut nimic, iar noi avem nevoie de fapte și mai puțin de vorbe! M-am săturat de autostrăzi, centuri și locuri de muncă făcute doar pe hârtie… Ba, mai mult, ni s-a vorbit de japonezi printre olteni și mai recent, ministrul de la Transporturi a constatat, după vreo patru ani, că trebuie neapărat Centură făcută la Balș, deși ea trebuia de mult finalizată. Asta e România reală, ăsta e Oltul puternic, supra-puternic, extraordinar de puternic… Atât! În rest, nu am văzut nimic…
 
– Dar n-am văzut nici noi, din partea dumneavoastră, atacuri tranșante la liderii PSD de la Olt, cei de ieri și de azi… Este o formă a blatului sau e vreo formă pe care noi nu o putem percepe în clipa de față?
– Am mai spus-o și cu alte ocazii, dacă nu mă înșel, tot unui interviu acordat Ziarului de Olt, că modul nostru de lucru e diferit de cel al pesediștilor, că gândirea noastră nu merge doar pe atac. A fost o perioadă mai liniștită, a fost o perioadă de reașezare a politicii la nivel național și județean, dar sunt convins că în momentul în care vor fi știuți și candidații lucrurile se vor schimba și veți vedea discuții, programe, reproșuri și explicații față de lucruri ce s-au promis, dar care nici până azi nu s-au făcut.
 
– Dacă ar fi să faceți un reproș puterii pesediste de la Olt, cea începută în 2012, care ar fi acela?
– Cu riscul de a mă repeta, spun că s-au făcut prea multe promisiuni în campania din 2012, lucruri mai mult sau mai puțin realizabile, iar când vom trage linie vom constata că n-au făcut mai mult nimic pentru județul Olt și cei ce i-au ales. Au fost doar mărunțișuri și peticiri de drumuri. Restul… zero pe linie!
 
– Am fost unul dintre cei care l-au votat cu amândouă mâinile pe președintele Klaus Iohannis în noiembrie 2014. Astăzi n-aș vrea să cred că fac parte din clubul celor care se uită spre titularul funcției supreme în stat, dar nu zărește pe nimeni care să facă ceea ce trebuie în beneficiul unui popor ce l-a votat. Care este părerea lui Ion Costem Moisescu despre președintele României, Klaus Werner Iohannis?
– Klaus Iohannis este președintele României și face ceea ce trebuie! Eu vă sugerez să mai aveți puțin răbdare, să treacă un an și mai apoi să trageți o linie! Aș vrea să uităm și să scăpăm mai repede de acea modalitate axată pe nenumărate scandaluri media, de stilul vechiului președinte Traian Băsescu. De aceea, îmi place să cred că astăzi se fac mai multe lucruri decât se promite și se vorbește.
 
– Emil Albotă, posibil candidat al PNL la alegerile locale din vara lui 2016?
– După cunoștințele mele și după recentul Congres al PSD-ului, făcut cu fast, la București, din discursul domnului Oprea nu am putut să trag concluzia că UNPR-ul va merge separat de PSD la alegerile de care spuneați. Din punctul meu de vedere, varianta Emil Albotă – candidat UNPR-PNL la alegerile locale din 2016 este puțin probabilă, dacă nu chiar căzută definitiv, cu toate că, personal, respectivei persoane nu am ce să îi reproșez. Deocamdată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.