Acasă Editorial Ce trebuie să facă Emil Moț pentru a fi ceea ce își...

Ce trebuie să facă Emil Moț pentru a fi ceea ce își propune

54
Cred că și din visurile de toamnă ale ultimilor agnostici a dispărut ideea că altcineva ar putea fi, în afara lui Emil Moț, candidatul PSD la Primăria Slatina. Zarurile sunt aruncate. Au spus-o romanii acum vreo două milenii, iar pe speța de față nu mai e nimic de zis.
Înainte de a fi legitimat, oficial, candidat la Primăria Slatina, Emil Moț a primit cu dărnicie, de la Marius Oprescu, haina de președinte al Organizației Municipale PSD Slatina. Poziție care îi oferă atenție, un fel de funcție de primar. Da, de primar al Slatinei. Căci, majoritatea Consiliului Local Slatina, o parte covârșitoare din zona executivului, depinde de girul politic dat de Emil Moț. De aici încolo, față de deputatul în cauză, ca observator detașat al fenomenului public, remarc un număr de locuri unde poate și trebuie, de urgență, să intervină, pentru a intra în competiția finală, cu scadență la iunie 2016. Astfel, Moț trebuie să pună în mișcare mecanismul prin care astăzi, în Slatina, dacă se vor izola termic zece scări de bloc din cele 210 înscrise în programul inițial, pentru care situație de față nu există nicio scuză. Nu vă spun cu cine vor vota slătinenii din celelalte două sute, atunci când vor ști că prostia și neghiobia și-au dat mână pentru ca blocul lor să nu fie ca al altora…
Tot de pe poziția de șef politic al administrației actuale, Emil Moț mai poate face ceva pentru continuarea proiectului Parcului Fotovoltaic Slatina, o altă investiție majoră aruncată la gunoi. Mai departe, tot în mâna sa e și Cinematograful Victoria. Un proiect aproape eșuat. Are numărul constructorului care a depus o halucinantă contestație, dar și instrumente, fie și neortodoxe, de convingere a acestuia, încât reabilitarea acestui obiectiv mai poate fi luată în calcul.
În Slatina sunt multe de făcut, iar dacă astăzi circulația pe pilot automat nu dă roate, din perspectiva pe care și-o asumă, pentru a deveni primar ales, Emil Moț are instrumente prin care poate face ordine și pe străzile unde cresc acele înjurate gropi în carosabil, din ce în ce mai pronunțate, și parcă mai multe. Iar un șofer, care și-a distrus o parte din mașină, are drept de vot. Încercați să vedeți cu cine nu ar vota!
Ca lider politic al exponentului legislativ și executiv din Slatina, Emil Moț poate să se întrebe, fie și în spațiul public, cum e cu asfaltarea de pe strada Mihail Kogălniceanu, unde două sute de metri de șosea costă aproape șase miliarde de lei, fără TVA. E mai scump ca un tunel de autostrdă, perforat în Mont Blanc. Iar oamenii, când văd lipsa de reacție a lui Emil Moț pe tema asta, zic, complice, altceva. Poate nu e așa, dar tăcerea e vinovată.
Mai vreau de la Emil, pentru că am încredere în capacitatea sa de implicare, un telefon către Vlad Tănase, slătineanul alergător în jurul Cercului Polar, căruia, onor Primăria Slatina nu i-a găsit nici măcar o vorbă bună de sprijin, în timp ce trompetele fanfarei municipale, care cântă și nu prea, sunt înfundate cu sute de milioane de lei. N-o fi vorba de colegialitate de partid, căci beneficiarul finanțărilor în cauză e și acum nostalgic după Traian Băsescu și ai lui. Poate să îndrepte acest lucru, iar cei ce îi vor vedea implicarea, poate că vor vota în consecință!
Nu e mult cea ce ați văzut în această platformă revendicativă. Nu e deloc greu de rezolvat, cum nu ar fi implicarea domniei-sale în asigurarea condițiilor unui concurs corect pentru cele mai râvnite posturi din lume, puse pe piață de Primăria Slatina: două locuri de îngrijitoare la creșele de copii. Nu vreau să cred că e adevărat că acele concurente care s-au născut sub altă zodie decât cea a traficului de influență, atunci când vor să-și depună dosarul, sunt întâmpinate cu halucinantul răspuns: „N-avem fișă de înscriere. Reveniți luni”. Și luni e ultima zi de înscriere. Poate e și program scurt…
Neimplicarea sa în ecuațiile sumar expuse mai sus, căci Slatina mai are și alte probleme, se contabilizează în iunie 2016, atunci când e posibil ca un cor al nemulțumiților să se transforme într-un vuiet. Îl am în minte pe cel din Piața Palatului, din 22 decembrie, când…
Repet: de facto, prin alegerea sa ca președinte al PSD Slatina, Emil Moț și-a asumat și poziția de șef al administrației slătinene. Acolo unde subordonații săi politici formează majoritatea.
N.A. V-aș da o veste bună: se pregătește demolarea tâmpeniei de sens giratoriu de la Spital. Emil Moț caută voluntari. Sunt sigur că va găsi. Nesperat de mulți…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.