Acasă Actualitate Slătineanul Vlad Tănase, aleargă la Cercul Polar, pentru împădurire

Slătineanul Vlad Tănase, aleargă la Cercul Polar, pentru împădurire

416

 

 „Nu există o provocare mai mare pentru viitorul nostru și generațiile viitoare ca amenințarea reprezentată de schimbările climatice”, președintele SUA Barack Obama

„Aleg să împăduresc” este o campanie menită să aducă în prim plan necesitatea de a împăduri, cea mai la îndemână metodă pentru a combate efectele grave ale schimbărilor climatice. Acestei campanii i se alătură trei prieteni ultramaratoniști, care vor să tragă un semnal de alarmă.

Astfel, slătineanul Vlad Tănase, membru al Slatina Running Team şi Andrei Roșu vor participa Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra, în perioada 11-19 martie 2016 – 566 km în 8 zile, temperaturi variind între -40 si -70 de grade Celsius şi rafale de vânt suflând cu viteze de până la 130 km/h. Doar 19 alergători au terminat cursa în 8 ani de concurs.  Iar Andrei Gligor va participa în extrema fierbinte, la  Marathon des Sables, în perioada 8-18 aprilie 2016 – 250 km de alergare în deşertul Saharian, maxime ale temperaturii de peste 55 de grade Celsius. Trei oameni obișnuiți, mânați de dorința de a arăta că soluțiile stau în mâinile noastre își depășesc limitele pentru ca proiectul „Pădurea copiilor” să crească în continuare și să diminueze efectele schimbărilor climatice care afectează și România.

„Alergăm toţi trei la cald şi frig pentru că încălzirea globală survenită (si) în urma lipsei copacilor, la asta conduce: la deşertificare şi glaciaţiune”, spune Vlad Tănase.

Cei trei alergători  sunt ambasadori ai campaniei şi îşi testează limitele, iar  exemplul lor poate fi urmat de alţi oameni, oricine poate fi implicat în campania de împăduriri, trebuie doar să aleagă să acţioneze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.