Acasă Actualitate Porţi deschise pentru copiii slătineni. La ISU Olt. Marţi, 13, nu a...

Porţi deschise pentru copiii slătineni. La ISU Olt. Marţi, 13, nu a fost cu ghinion

114
Marţi, 13 octombrie, o zi lipsită de ghinion, a fost o zi în care porţile unităţilor ISU din judeţul Olt s-au deschis, mai precis în Caracal şi Scorniceşti oraşe, iar principalii musafiri au fost elevii, care s-au arătat interesaţi de dotarea cu care se laudă ISU.
La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Matei Basarab” al judeţului Olt, a avut loc „Ziua Porţilor Deschise”, moment ce a marcat două evenimente importante: Ziua Informării Preventive şi Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.
Ziua Informării Preventive s-a desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră.
Elevii s-au familiarizat cu specificul profesiei de pompier, tehnica de intervenţie şi au participat şi la un concurs de cultură generală cu întrebări din domeniu, premiile contând în stingătoare.
„Ne bucurăm de prezenţa a peste o sută de copii la sediul inspectoratului din Slatina. Sărbătorim două evenimente foarte importante pentru noi. Cu această ocazie încercăm să organizăm un concurs ad-hoc pentru copii. Este vorba de un concurs cu întrebări din domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă, urmând ca cei mici să primească cinci stingătoare de tip P2.”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvând al ISU Olt.
 
Mera, în situaţie… de urgenţă
Căţeluşa Mera, în vârstă de şapte ani, care a fost folosit doar la exerciţii, nefiind niciodată cazuri în care să intervinăă, a fost principala atracţie a evenimentului desfăşurat în curtea ISU Slatina. Copiii au năvălit asupra ei, vrând să o mângâie. Situaţia a fost una de… urgenţă, inasă Mera a fost o eroină. A scăpat teafără şi nevătămată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.