Acasă Actualitate Atenție! Marți, 13, la ISU Olt!

Atenție! Marți, 13, la ISU Olt!

68
 
 
„Ziua Informării Preventive” și „Ziua Internațională pentru
Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”
 
 
Ziua de 13 octombrie 2015 are o dublă semnificație pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, marcând două evenimente importante: ,,Ziua Informării Preventive” și ,,Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat şi în acest an iniţiativei derulată la nivel european, astfel că marţi 13 octombrie, la nivel național va fi marcată „Ziua Informării Preventive”.
Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.
De asemenea, potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 13 octombrie a fost desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, în acest an tema propusă de U.N.I.S.D.R. (The United Nations Office for Disaster Risk Reduction) fiind ,,INFORMAZĂ-TE PENTRU VIAȚĂ”.
 
În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt va organiza și desfășura o serie de activități informativ-preventive pe această linie: puncte de informare preventivă în zone cu aflux de persoane, lecții deschise la unități de învățământ din mun. Slatina, instruiri ale autorităților publice locale, participări la emisiuni TV.
Cu prilejul celor două evenimente, marți-13 octombrie 2015, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, precum și în subunitățile din Caracal și Scornicești se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, pentru toţi elevii din județ care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, vizualizând totodată și tehnica de intervenție cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la acțiunile de salvare.
 
IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor. În data de 17 septembrie 2015 IGSU a prelungit acest parteneriat și a lansat proiectul III al campaniei RISC-Siguranța nu este un joc de noroc, proiect axat pe reducerea numărului de evenimente (incendii și explozii) generate de exploatarea cu improvizații a instalațiilor electrice sau suprasolicitarea acestora, precum și de acumulările accidentale de gaze naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.