Acasă Învățământ Parteneriate între inspectoratele şcolare Olt şi Bacău şi Federația Națională a Asociațiilor...

Parteneriate între inspectoratele şcolare Olt şi Bacău şi Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar

74

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Olt şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, a implementat proiectul “Evaluare națională la standarde europene!”, care a avut ca obiectiv constituirea unui cadru eficient şi durabil de dezvoltare şi evaluare sistematică a procesului de formare a competenţelor cheie la elevii din ciclul gimnazial care s-a încheiat  pe data de 07.10.2015.

Proiectul şi-a propus dezvoltarea unui program integrat de pregătire suplimentară pentru examenele naţionale, în măsură să pregătească eficient elevii din ciclul gimnazial pentru a răspunde exigențelor testărilor naţionale.

Programul „Pregatire suplimentară şi psihopedagogică pentru promovarea cu succes a examenelor nationale”, dezvoltat în cadrul proiectului, şi-a propus să genereze efecte pozitive pentru 4100 de elevi din învățământul gimazial, prin formarea atât a competenţelor de bază, cu accent pe trunchiul comun din Curriculumul Naţional, cât și pe consilierea și orientarea elevilor în vederea alegerii studiilor și a sprijinirii acestora în procesul de formare a competențelor cheie. Formarea acestor competențe la elevi va asigura, pe termen scurt şi mediu, rezultate superioare la examenele naționale de la sfârşitul clasei a VIII-a, precum şi la alte examene şi concursuri şcolare..

În vederea menţinerii elevilor în grupul ţină şi a motivării participării acestora la programul de educatie „Pregatire suplimentară şi psihopedagogică pentru promovarea cu succes a examenelor naţionale ce au avut loc la final de clasa a VIII-a, au fost realizate activităţi atractive, care au îmbinat învăţarea cu educaţia nonformală, în cadrul unor competiţii care au pus accent pe realizarea unui progres în învăţare.

Câştigătorii acestor competiţii au fost 200 de elevi din toate cele 46 de scoli din proiect şi au primit câte o tabletă, ca răsplată pentru progresul înregistrat în cadrul programului de educatie „Pregatire suplimentară şi psihopedagogică pentru promovarea cu succes a examenelor naţionale” şi a rezultatului obţinut la examenul de Evaluare Naţională clasa a VIII-a.

Articolul precedent„Oltenii şi… restu’ lumii” – Ediţia XXI. Festivalul despre olteni, organizat într-un municipiu din Muntenia
Articolul următorCronometrul de Serviciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here