Acasă Politic Oglinzi liberale. Siminica Mirea – atac frontal la PSD. Gigel Știrbu –...

Oglinzi liberale. Siminica Mirea – atac frontal la PSD. Gigel Știrbu – texte și vorbe

279
 
 
Joi dimineață, pe 8 octombrie, la sediul Filialei Olt a Partidului Național Liberal a avut loc o conferință de presă susținută de cei doi copreședinți: Siminica Mirea și Gigel Știrbu…
 
Pesediștii nemulțumiți pot vota un liberal la Primăria Slatina!
În agenda celor doi lideri s-au aflat teme de actualitate legate de politica națională, dar și de evenimente centrale care influențează și viața locuitorilor județului Olt. O poziție clară, concisă, împărțită în mai multe puncte, a avut Siminica Mirea. Aceasa a explicat de ce liberalii fac la Slatina sondaj de opinie și care este miza acestei competiții:
„Legat de alegerea candidatului de la Slatina vă spun că noi, liberalii, pentru prima dată vom allege candidatul pe baza unor studii sociologice și nu impus de organizația municipal așa cum s-a întâmplat în Partidul Social Democrat. Iar dacă celor de la PSD nu le convine modul în care noi ne alegem candidatul, atunci îi rugăm să se gândească mai bine și să voteze candidatul nostru, așa cum au mai făcut-o și în trecut!”. Referirea de final vizează modul cum, nu în trecutul foarte îndepărtat, PSD a apelat, pentru a avea primar la Slatina, la doi foști pediști: Darius Vâlcov și Minel Prina.
 
Cu Dragnea președinte, fraudarea alegerilor reintră în actualitate
Referitor la modul cum social-democrații vor să-și aleagă președintele, printr-un sistem de vot la care să participe toți membrii de partid, dar și cu o situație inedită, candidat unic, Siminica Mirea trage un semnal de alarmă pentru întreaga societate românească, pentru electoratul captiv în zona PSD: „În ceea ce înseamnă noul congres al PSD, acolo unde nu este admisibil să se voteze ca și președinte de partid un om care a avut o condamnare, un om care are un proces și, culmea, un proces pentru modul în care a organizat niște voturi în anii precedenți… Personal, îmi pun o întrebare: oare nu cumva PSD-ul dorește și în 2016 să fraudeze alegerile? Altfel, de ce ar veni ca și președinte al partidului cu Liviu Dragnea? Oare nu găseau un om capabil pe care să-l numească președinte?”.
Oarecum, poziția exprimată de liderul liberal de la Olt este împărtășită și în unele cercuri pesediste, dar acolo, despre inechitățile din partid se vorbește în șoaptă, pentru că delictul de opinie e încă infracțiune în PSD. Așa au pățit, în decursul timpului, cei care nu au împărtășit opinia puterii.
 
Guvernarea PSD – o calamitate!
Împlinirile cabinetului condus de Victor Ponta, transpuse în neîmpliniri, în situații care nu pun pe primul loc interesul cetățeanului, au fost expuse public de copreședintele PNL Olt, Siminica Mirea. Cea care transmite opiniei publice un mesaj foarte clar: „În ultima perioadă, nici premierul Victor Viorel Ponta nu a mai ieșit să se laude cu mărețele sale realizări. De ce? Pentru că ele nu există și nu au existat niciodată. Toate realizările de care spunea sunt numai minciuni. Din câte am văzut s-au făcut acum, în agricultură, tot felul de verificări pentru societățile care au avut calamități, care au avut pierderi în urma inundațiilor… Ei, bine, nu s-au dat banii nici până în ziua de astăzi, iar eu știu că după o verificare banii trebuiau să fie dați! Oare cum își pot înființa agricultorii culturile, dacă ei au și pierdut recolta și totodată nu au primit despăgubirea?”
* Pozițiile ridicate de Siminica Mirea nu sunt atributul exclusiv al liberalilor. Practic, la Olt, agricultorii, fermierii, nu au culoare politică. Însă, chiar dacă o parte din parlamentarii aleși dinspre PSD sunt angrenați în domeniu, rezultatele unei presiuni publice pe această temă sunt zero.
 
Firma soției deputatului Știrbu a câștigat ușor procesul cu Primăria pesedistă de la Slatina
În urmă cu mai bine de un an, deputatul Gigel Știrbu reclama în spațiul public, faptul că este persecutat de administrația de la Slatina. Că, din ordine politice, o societate administrată de către soția sa a fost amendată cu o sumă foarte mare pentru că nu ar fi avut autorizație de construcție la o șarpantă. Între timp, a urmat un proces, iar față de alte situații, juriștii de la municipalitate au călcat apa vizavi de o reprezentare corectă și loială interesului public.
În fața acestei situații, fiecare poate să creadă ce vrea: de la faptul că Știrbu are un vecin de scară care este jurist la Primărie, sau… tandrețuri de pe vremea uselistă când același personaj era la braț cu Stănescu, Oprescu, Vâlcov, Prina și alții. Perioadă în care Siminica Mirea lupta din PDL împotriva puterii de atunci.
 
Un cartof fierbinte: Alexandru Măceșanu
În cadrul conferinței de presă a fost dezbătută și situația fostului tehnocrat de primă mână al PNL Olt, Alexandru Măceșanu. Până mai ieri, angajat de Știrbu pe baza unor serioase recomandări. În prezent, plecat de la PNL spre alte orizonturi ale politicii roșii de la Olt.
Evident, ar fi prea multă bărbăție din partea lui Știrbu să-și asume situația dată. Oare aici nu poate fi vorba și de o înțelegere subterană între liberali și omul cu stick-ul de memorie? Căci, până la o probă contrarie în care deputatul Știrbu să pledeze public împotriva PSD-ului de la Olt, fiecare crede ce vrea.
 
O tactică politică aparte. Știrbu, greu de înțeles!
Referitor la numele candidaților pe care liberalii îi vor propune la primăriile din județul Olt, deputatul Știrbu propune tactica ascunsului prin tufiș. În sensul că: persoanele desemnate, direct sau prin sondaje, să candideze din partea PNL-ului, nu vor fi anunțate prea curând, chiar dacă ele există (sic!), de teama de a nu fi racolate de către cei de la PSD. O strategie interesantă, numai că e greu să câștigi niște alegeri cu oameni pe care nu trebuie să-i cunoască nimeni.
Altfel, la Drăgănești Olt e bătut în cuie: viceprimarul liberal, un om care respectă primarul pesedist din localitate, e candidatul propus de Gigel Știrbu. E cea mai bună veste pe care o putea primi edilul orașului, Pantelie Rotaru…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.