Acasă Actualitate Am aşteptat prea mult. Comunicatul de presă de la IPJ

Am aşteptat prea mult. Comunicatul de presă de la IPJ

140
Vestea morţii celui, care a condus între două milenii Poliţia Olt, e trista certitudine a zilei de 7 octombrie 2015. La doar 61 de ani, Ilarian Ionescu a murit. Redacţiile ziarelor din Olt au făcut imprudenţa să aştepte comunicatul de presă al IPJ, un document uzual, în care zilnic sunt consemnate, spre mediatizare, evenimentele care au avut loc în zilele anterioare. Nimic, însă, în conţinutul documentului pe care îl vom ataşa alăturat despre cel care a fost colonel în rezervă Ilarian Ionescu. Ignoranţă? Ar fi o explicaţie politicoasă.
 
Poliţiştii au depistat şi sancţionat două persoane care transportau ilegal material lemnos
În noaptea de 06/07.10.2015, ofiţeri din cadrul Serviciului Ordine Publică  împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Iancu Jianu şi Secţiei de Poliţie Rurală Găneasa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, în trafic, un tânăr, de 29 ani, din judeţul Sibiu, care conducea un ansamblu de vehicule, format dintr-un autocamion şi o remorcă,  în care se aflau 29 mc material lemnos, din specia fag. Din verificări, s-a stabilit că materialul lemnos nu corespunde, din punct de vedere cantitativ, cu datele înscrise în avizul de însoţire primar, în care era înscrisă o cantitate mai mică.
De asemenea, pe raza comunei Iancu Jianu, a fost depistat, în trafic, un bărbat, de 63 ani, din comuna Oboga, care conducea un tractor ce tracta două remorci, în care se aflau 6,83 mc material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă. Din verificările efectuate în bazele de date, s-a stabilit bărbatul nu deţine permis de conducere, iar tractorul şi remorcile nu erau înmatriculate, acestea fiindu-i încredinţate cu bună ştiinţă de către proprietar.
În cauză, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi încredinţarea vehiculului unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere.
Totodată, în ambele cazuri, cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, cu câte 2000 de lei fiecare, iar materialul lemnos a fost ridicat, în vederea confiscării, şi lăsat în custodie Ocolului Silvic Slatina.
           
Poliţiştii cercetează împrejurările producerii unui accident rutier
La data de 06.10.2015,orele 1935, pe D.J. 543, în afara oraşului Corabia, un tânăr, de 19 ani, din comuna Izbiceni, în timp ce conducea autoturismul, a evitat impactul frontal cu un tractor agricol, neînmatriculat, condus de un bărbat, de 49 ani, din oraşul Corabia, ce pătrunsese,  fără să se asigure, pe D.J. 543, şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului, a rezultat rănirea a doi tineri, de 17 şi 19 ani, din comuna Izbiceni, pasageri în autoturism, care au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul  etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul autoturismului, iar, în cazul  conducătorului tractorului, de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.