Acasă Actualitate Premieră naţională la Izbiceni – Tudor Gheorghe – „Adio, doamnă!”. 5 octombrie...

Premieră naţională la Izbiceni – Tudor Gheorghe – „Adio, doamnă!”. 5 octombrie 2015

295

Veşnic îndrăgostit de vers, de frumuseţea şi originalitatea muzicii româneşti de odinioară, maestrul Tudor Gheorghe nu conteneşte să îşi surprindă audienţa cu experienţe muzicale unice, spectacole inedite, pline de farmec şi rafinament.

Continuând tradiţia, şi în această toamnă, menestrelul revine în lumina reflectoarelor cu un nou eveniment cultural menit să readucă în peisajul actual un tablou muzical veritabil, privit retrospectiv spre muzica Bucureştilor din perioada interbelică.

Tudor Gheorghe va putea fi aplaudat la scena deschisă în spectacolul -eveniment intitulat „Adio, doamnă!“, în Centrul Cultural „Tudor Gheorghe” din Izbiceni, în premieră naţională. Ca de fiecare dată, maestrul Tudor Gheorghe îşi începe turneele prin ţară din localitatea Izbiceni – „a doua casă a mestrului”, după cum o numeşte artistul.

Inspirat de operele şi povestirile marilor personalităţi din literatura română, cum ar fi Tudor Arghezi sau Ion Minulescu, şi de compoziţiile muzicale ale celor mai apreciaţi interpreţi care s-au impus la acea vreme, precum Jean Moscopol, Titi Botez, Cristian Vasile sau Zavaidoc, maestrul Tudor Gheorghe a conceput un program special.

Sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu şi în acompaniamentul orchestrei sale, Tudor Gheorghe le va dărui admiratorilor săi un repertoriu variat, o selecţie de cântece deosebite, poveşti frumoase şi şlagăre din vremea boemă a Bucureştiului de odinioară, refrene nemuritoare, fredonate şi astăzi.

Muzica de calitate, versurile şi umorul fin vor reliefa frumuseţea a două lumi caracterizate foarte bine: imaginea minunată a domnilor eleganţi, însoţiţi de doamne frumoase, atrăgătoare, îmbrăcate în rochii lungi cu pălării şi mănuşi din broderie fină, ce se plimbau cu trăsura prin centrul „Micului Paris“ şi îşi petreceau serile în cele mai luxoase localuri, ascultând muzica aşa-numiţilor „boieri ai cântecului adevărat“, în timp ce muncitorii, oamenii decenţi se întâlneau în cârciuma de la marginea străzii pentru a asculta melodiile de suflet interpretate de Zavaidoc.

„Adio, doamnă!”, un nou eveniment marca Tudor Gheorghe, definit ca un balsam pentru sufletul românilor, o readucere aminte despre frumuseţea şi momentele de aur ale Romaniei din anii ’20 – ’30, în care eleganţa, politeţea şi respectul faţă de semeni se evidenţiau puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.