Acasă Actualitate Feriți-vă de proști! Parapeții de pe drumurile naționale, pericole publice!

Feriți-vă de proști! Parapeții de pe drumurile naționale, pericole publice!

149

Duminică, 27 septembrie a.c., în jurul orei 16.30, pompierii din Scornicești au fost anunţaţi  cu privire la un accident rutier cu o victimă încarcerată, pe D.N. 65-E 574, pe raza localității Optași. Autoturismul, singurul implicat, a fost găsit în afara carosabilului.

„Salvatorii s-au deplasat la locul intervenției cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, în sprijin fiind solicitat și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Olt. Militarii au găsit autoturismul în afara carosabilului, șoferul acestuia, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Râmnicu-Sărat, fiind prins între scaun, bord și parapetul metalic aflat pe marginea drumului. Bărbatul avea membrele inferioare secționate de bara de protecție. Cu ajutorul accesoriilor pentru descarcerare, pompierii au reușit să-l scoată pe bărbat din mașina avariată, acesta fiind preluat de pompierii SMURD și echipajul SJA. Pacientul a fost conștient și cooperant pe toată durata intervenției, fiind transportat, staționar, la UPU Slatina”, conform ISU Olt.

N.A.

Rămâne de văzut ce va decide victima unui asemenea accident. Într-o țară normală, cu responsabili conștienți la compania publică de drumuri, nu este posibil așa ceva! Ca o mașină ușoară să poată provoca desprinderea unui parapet metalic, încât acesta să devină o ghilotină. Un caz asemănător, extrem de mediatizat: o tânără din constanța a rămas fără brațul drept într-o astfel de cauză. Atunci, CNADNR a plătit despăgubiri de două milioane de euro. Situația este izbitor de asemănătoare. Ar fi interesant un punct de vedere de la Adi Motorga, șeful Districtului Județean de Drumuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.