Acasă Actualitate Politrucii sistemului au sânge pe mâini. L-au ucis pe Dorin Teodorescu!

Politrucii sistemului au sânge pe mâini. L-au ucis pe Dorin Teodorescu!

260
 
În urmă cu vreo doi ani scriam despre moartea medicului Alexandru Berteșteanu. Ca despre o crimă a sistemului. Șicanat de mecanismul bolnav al sănătății oltene, după o luptă nedreaptă cu o armată de complotiști care-l vroia trimis repede acasă din locul unde știa să vindece oameni, Berteșteanu a cedat.
Povestea se repetă, izbitor, peste ani. Acum două zile, Dorin Teodorescu, fost director al Direcției pentru Cultură Olt, a cedat. Inima sa, obosită de atâtea mizerii, a fost oprită de un infarct. Al doilea, al treilea…
Om de cultură, dedicat județului Olt, născut în 1951 la Sigetul Marmației, absolvent al Facultății de Istorie din Cluj-Napoca, muzeograf, doctor în științe istorice, Dorin Teodorescu lasă în urma sa o seamă de lucrări, articole și cărți, intrate deja în bibliografia Bibliotecii Naționale a României.
O vreme, acest om, care trebuia înlăturat de la conducerea Culturii Oltene, a fost împroșcat cu lături de mașini politice de propagandă. Nu a răspuns niciodată. Nu a comentat în niciun fel ororile politrucilor, îndreptate împotriva sa. Într-o ultimă discuție, chiar pe această temă, purtată, nu de mult, vorbea despre un destin asumat, despre adevăratele victime ale opresiunii comuniste, cele din închisorile de la Pitești. Chiar dacă era îndreptățit să-și spună durerea legată de represiunile îndreptate împotriva sa.
Din lumea mai bună unde a mers pe 9 septembrie 2015, e posibil ca istoricul Dorin Teodorescu să-i ierte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.