Acasă Actualitate Jandarmii olteni, alături de elevi în prima zi de şcoală

Jandarmii olteni, alături de elevi în prima zi de şcoală

136
Luni, 14 septembrie a.c., cu ocazia începerii noului an şcolar, reprezentanţi ai jandarmeriei Olt vor fi prezenţi alături de elevi, profesori şi părinţi în 19 instituţii de învăţământ din 10 localităţi ale judeţului Olt (Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Drăgăneşti-Olt, Potcoava, Scorniceşti, Piatra-Olt, Osica de Sus şi Deveselu).
În anul şcolar 2015-2016 efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor participa, în sistem integrat, la menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona instituţiilor de învăţământ.
Pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă, jandarmii vor acţiona în cadrul patrulelor mixte şi al echipajelor constituite în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ aflate în competenţă.
Itinerariile de patrulare ale echipajelor de jandarmi vor cuprinde şi traseele pe care elevii se deplasează la şi de la şcoală, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă al acestora.
Pe parcursul anului şcolar, jandarmii vor intensifica acţiunile preventiv-educative şi se vor întâlni cu elevii pentru ca aceştia să cunoască prevederile legale pe anumite domenii de interes, modul de acţiune în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, precum şi consecinţele săvârşirii unor astfel de fapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.